Προβολή του ντοκυμαντέρ "Asia Quest" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Από τη Μαρίνα Κωστοπούλου

Προβλήθηκε χθες Δευτέρα στις 19.00 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης το ταξιδιωτικό ντοκυμαντέρ με τον εμπνευσμένο τίτλο "Asia Quest. Ένα ταξίδι προς τον άνθρωπο".

Πρωταγωνιστές και δημιουργοί του συγκεκριμένου project ένα νεαρό ζευγάρι, η Δώρα και ο Έλπις που εγκαταλείποντας τα πάντα αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα εξάμηνο ταξίδι - περιήγηση σε 10 χώρες της Ασίας με ένα χαμηλό ημερήσιο budget της τάξης των 10 μόλις ευρώ. Ταυτόχρονα, έθεσαν σε εφαρμογή τρία εθελοντικά προγράμματα στις χώρες που επισκέφθηκαν, με πιο σημαντικό το χτίσιμο ενός σχολείου στο Νεπάλ! Μάλιστα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπήρχε και συμμετοχή νέων ανθρώπων από Ελλάδα που θέλησαν να μεταβούν στο Νεπάλ και να συνεισφέρουν και αυτοί στην κατασκευή του σχολείου.

Κι όμως στην Ελλάδα της κρίσης και της γενικότερης μιζέριας λαμβάνουν χώρα και τέτοιες ξεχωριστές και εμπνευσμένες πρωτοβουλίες που χρήζουν προβολής και πολλών πολλών συγχατητηρίων. Στόχος των παιδιών είναι να αφυπνίσουν συνειδήσεις, να εμπνεύσουν τα νέα παιδιά, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι, προκειμένου να μη διστάσουν να ακολουθήσουν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όσο ακατόρθωτα κι αν φαντάζουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, "η Ασία πάντα φάνταζε στο μυαλό μας εξωτική. Εκπληκτικές παραλίες, πανέμορφα τοπία, ωραίοι άνθρωποι, νόστιμο φαγητό, ιδιαίτερη αύρα και μοναδικοί πολιτισμοί είναι μόνο μερικά πράγματα που μας προσελκύουν να εξερευνήσουμε αυτή την απέραντη ήπειρο. Στην πραματικότητα η φιλοσοφία μας για τη ζωή άλλαξε κατά τη διάρκεια των 6 μηνών που μείναμε στην Ινδία το 2010 όταν συνηδειτοποιήσαμε ότι η ευτυχία βρίσκεται μέσα από χαμόγελα και αγάπη, ταξιδεύοντας και συλλέγοντας εμπειρίες, όχι χρήματα. Διατηρώντας αυτό στο μυαλό αποφασίσαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε και να χαθούμε στην ενδιαφέρουσα Ασιάτικη κουλτούρα".

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και συνέχεια στους επόμενους προορισμούς και σχέδιά τους!

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849