Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Ζωγραφίζοντας τη Γυναίκα" στην Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Μαρτίου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης

στα πλαίσια του εορτασμού για την παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων της Γυναίκας. Πλήθος κόσμου συνέρευσε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση που έφερε τον τίτλο "Ζωγραφίζοντας τη Γυναίκα".

Στο χώρο εκτίθονταν έργα επαγγελματιών και ερασιτεχνών καλλιτεχνών της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα της Δ.Ε.Π.ΙΣ.(Επιτροπή Ισότητας των Φύλων) και εμπνεύστηκαν από τη γυναίκα σαν σύμβολο και σαν εικόνα και εκφράστηκαν μέσα από την ζωγραφική. Στόχος της εκδήλωσης (σύμφωνα με το δελτίο του τύπου που απέστειλε η οργανωτική επιτροπή στα Μ.Μ.Ε.) ήταν η ανάδειξη της κοινωνικής θέσης της γυναίκας, η οποία αποτελεί δείγμα πολιτισμού κάθε λαού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Χρυσή Μπαχαρίδου απήγγειλε  ποιήματα από την ποιητική της συλλογή. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η ορχήστρα εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου με την επιμέλεια της διεθνούς φήμης πιανίστα και Διευθύντριας του Ωδείου, Μερόπη Κολλάρου.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες. Τέτοιες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι παρόλο που διαμένουμε σε μια επαρχιακή πόλη, η πολιτιστική ζωή είναι πλούσια και το κοινό της Αλεξανδρούπολης στηρίζει και αγκαλιάζει τα πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα.

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849