Βράβευση τριών γυναικών από τον Έβρο από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Σε δεκαεπτά γυναίκες από όλες τις περιφερειακές ενότητες, απένειμε τιμητικές διακρίσεις η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανήμερα της 8ης Μαρτίου,

που είναι η Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα.

Κάθε μία από τις γυναίκες που βραβεύθηκαν έχει διακριθεί στον τομέα της και ειδικά για τον Έβρο, αυτές ήταν η Αγγέλα Γιαννακίδου, λαογράφος και ιδιοκτήτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, η Ουρανία Μαυρίδου για τη θητεία και την προσφορά της στην τοπική αυτοδιοίκηση Α & Β βαθμού και η Σύνη Αναστασιάδη, καταξιωμένη ζωγράφος και καλλιτέχνις.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος δήλωσε μεταξύ άλλων: «[…] Σε αυτό το πλαίσιο, η σημερινή εκδήλωση έχει, θα έλεγα, διττό χαρακτήρα.
Από τη μια, έχει το χαρακτήρα αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς των εξαίρετων γυναικών που τιμούμε.
Από την άλλη, είναι μια ευκαιρία για εμάς να τους πούμε ευχαριστώ, καθώς οι γυναίκες αυτές έχουν ορίσει πρότυπα τα οποία υπερβαίνουν τη διάκριση ανδρών και γυναικών και απευθύνονται με την ίδια δυναμική σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας […]»

Οι γυναίκες που βραβεύθηκαν από το Νομό Έβρου ήταν:

 1. Σύνη Αναστασιάδη – Ζωγράφος
 2. Αγγελική Γιαννακίδου – Λαογράφος – Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
 3. Ουρανία Μαυρίδου – τ. Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας

Πηγή: reportal.gr

facebook

Main Office

 • Main Office

  Πραξιτέλους 4Α

 • Email

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Phone

  25515  52849