Ο βουλευτής Δ.Ρίζος βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τις σχολικές εκδρομές

Ανάρτηση για το θέμα των σχολικών εκδρομών και τον θόρυβο που έχει προκληθεί μετά την υπουργική απόφαση Γαβρόγλου

έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, κάνοντας λόγο για σπέκουλα.

Σημειώνεται πως η απόφαση του υπουργείου θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις εκδρομές που αφορούν προορισμούς του εξωτερικού, με στόχο όλοι οι μαθητές να μπορούν να απολαμβάνουν τα συγκεκριμένα ταξίδια, κι όχι μόνο όσοι έχουν οικονομική άνεση.

Η ανάρτηση 

«Για να τελειώνουμε κάποια στιγμή με την διαρκώς αναπαραγόμενη σπέκουλα συγκεκριμένων κύκλων και συγκεκριμένων ΜΜΕ, που επειδή ακριβώς εκπροσωπούν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα, προσπαθούν κάθε φορά να δημιουργήσουν θέματα εκ του μηδενός.
1) Η Υπουργική Απόφαση ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ γενικά τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, σε περιοχές με ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ενδιαφέρον και φυσικό κάλλος. ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την πραγματοποίηση των πενθήμερων εκδρομών της τελευταίας τάξης του Λυκείου στο εξωτερικό. (…)
2) ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ καμιά εκπαιδευτική ή πολιτιστική εκδρομή στο εξωτερικό. Ένα όμως από τα βασικά εφόδια ενός νέου ανθρώπου είναι ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ και τους ανθρώπους της. Εμείς θέλουμε να παροτρύνουμε τα παιδιά να γνωρίσουν τον τόπο τους. (…)
3) Περιορίζονται οι μετακινήσεις στο εξωτερικό που έχουν υψηλό κόστος και χαμηλό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Η εκπαίδευση είναι για να μειώνει τις ανισότητες και όχι να τις διευρύνει».

Πηγή: www.reportal.gr

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone