Έως το Πάσχα η ψηφοφορία για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Ως το Πάσχα που φέτος είναι στις 8 Απριλίου, θα ψηφιστεί η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου,

δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο του με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος απ’ τον βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καίσα, ο οποίος και μεσολάβησε για την συγκεκριμένη συνάντηση.

Ο κ.Ξανθός αναγνώρισε ότι η Κυβέρνηση καθυστέρησε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα (όχι και πολύ 3 χρόνια μόλις), επίσης πως δεν λειτούργησε η ενοποίηση του Νοσοκομείου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (αυτό το “έγκλημα” έγινε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ) και πως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον Φεβρουάριο, θα περιλαμβάνεται η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μαζί με άλλα τρία όπως έχει ανακοινωθεί και παλαιότερα(Ηρακλείου, Λάρισας και ένα ακόμα). Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι μέχρι το Πάσχα (ελπίζουμε το φετινό γιατί και πέρυσι υπήρχε η ίδια δέσμευση), θα ψηφιστεί στην Βουλή και λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν ήδη τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης της Αυτονομίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ όσον αφορά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχουν ζητήσει και δεσμεύθηκε να “κλείσει” ο βουλευτής Γιώργος Καίσας, παραμένει ακόμα στον “αέρα” μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου λόγω άλλων σοβαρών υποχρεώσεων που έχει αυτό τον καιρό. Το Γραφείο Πρωθυπουργού θα ενημερώσει τον κ.Καίσα πότε θα μπορέσει ο Πρωθυπουργός να δεχθεί την Επιτροπή.

Πηγή: www.evros-news.gr

 

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849