Υποχρεωτικές οι 30 ώρες διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς

Υποχρεωτικό 30ωρο την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς με τους ίδιους όρους, αλλά περισσότερες υπηρεσίες, περιλαμβανομένης της «επίβλεψης των γευμάτων»,

λεπτομερή κριτήρια για τις συγχωνεύσεις σχολείων και ρυθμίσεις για ορισμένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ είναι μερικά από τα μέτρα για την Παιδεία στο πολυνομοσχέδιο.

Το υπουργείο έσπευσε από νωρίς, να εξηγήσει αναλυτικά ότι «το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών παραμένει ως έχει εδώ και 33 χρόνια, δηλαδή στις 30 ώρες, όπως έχει οριστεί από τον νόμο 1566 του 1985».

 Έπρεπε, όμως, να κατατεθεί το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου ώστε να αποσαφηνιστούν οι όροι του εβδομαδιαίου 30ωρου.

“Εάν σήμερα είναι ανοιχτά τα σχολεία, οφείλεται καθαρά στο πλεόνασμα αυταπάρνησης και αγάπης των εκπαιδευτικών, τόνισε ο Σάκης Καραγεωργίου, Πρόεδρος της Ά ΕΛΜΕ Έβρου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “Εμείς αφιερώνουμε και την ψυχή μας, στο να λειτουργήσει το σχολείο. Βοηθητικό προσωπικό και δομές στα σχολεία δεν υπάρχουν.

Το 30ωρο, υπακούει σε μια λογική βοράς και ανθρωποφαγίας.

Όχι 30 ή 50, την ψυχή μας δίνουμε στα σχολεία” υπογράμμισε.

Η ΟΛΜΕ Μάλιστα έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας τις 3 πρωινές ώρες από 8.00 π.μ. έως 11.00 την ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Πηγή: www.evros24.gr

 

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849