ktel baner600x113


Ενέργειες για την αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με Αγία Πετρούπολη και Στουτγκάρδη

Επίστολή του Σταύρου Σταυράκογλου προς την Aegean Airlines για σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Στουτγάρδη και την Αγία Πετρούπολη

Μετά την συνάντησή μας στην Αλεξανδρούπολη, όπου αναλύθηκε η προοπτική της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της Aegean Airlines και του Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», απευθυνόμαστε σε εσάς στο πλαίσιο της αναγνώρισής της προσφοράς της εταιρείας σας στην περιοχή μας.

Σας θέτουμε τα παρακάτω θέματα επιγραμματικά καθότι θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο για την αξιολόγηση της προοπτικής αυτής.

  1. Αδελφοποίηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την ρωσική πόλη Σοσνόβυι Μπορ (προάστιο της Αγίας Πετρούπολης) από την Άνοιξη του 2011.

Έκτοτε έχει φιλοξενηθεί πληθώρα αντιπροσωπειών της ρωσικής πλευράς στο Δήμο Αλεξανδρούπολης,  με  κορυφαία τη παρουσία πολεμικού πλοίου και  τη παρέλαση ρωσικού στρατιωτικού αγήματος κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2011 τελευταία  δε επισκέφθηκε την πόλη μας  αντιπροσωπεία βουλευτών της ρωσικής κυβέρνησης (Δούμα).

 Επιπρόσθετα, οι παιδικές εξοχές της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν εστίες υποδοχής για περισσότερα από 400 παιδιά ετησίως τα οποία φυσικά, τόσο κατά την άφιξη όσο και την αναχώρησή τους συνοδεύονται από τους γονείς τους.

     Αξιο αναφοράς  αποτελεί:

  • η παρουσία εντός του πληθυσμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης 6.000 ρωσόφωνων πολιτών και 8.000 συνολικά στον Νομό Έβρου.
  • η προ μηνός ανακοίνωση κατά την επίσκεψή του στο Δήμαρχό μας του Δ/ντη  της Ρώσσικη Τράπεζας  «ΚΕDR  BANK»  που διατηρει  137 υποκαταστήματα στην Ρωσσία και ένα στην Αθήνα,  περί  δημιουργίας ενός υποκαταστήματος στην Θεσ/νικη και ενός στην Αλεξ/πολη .

     Μακροσκοπικά αναφέρω ότι κατά τους θερινούς μήνες αναμένουμε από την Αγία Πετρούπολη κατ’ ελάχιστον 3000 άτομα με τάση αύξησης αυτού του αριθμού κατ’ έτος.

    Επιχειρηματικές συνδέσεις και η υπογραφή συμβάσεως συνεργασίας, ανταλλαγής φοιτητών και κοινών προγραμμάτων του πανεπιστημίου του Σοσνόβι Μπόρ της Αγίας Πετρούπολης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, δημιουργεί την πεποίθηση καλύτερης τακτικής σύνδεσης (αεροπορικώς) της Αγίας Πετρούπολης με την Αλεξανδρούπολή.

Για αυτό το λόγο αναζητούμε την προοπτική της άμεσης σύνδεσης του αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης με τον Αερολιμένα της Αγίας Πετρούπολης.

  1. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας αναλύθηκε εκτενώς και η προοπτική σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Και αυτό διότι ο νομός Έβρου διαθέτει πλήθος μεταναστών, Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατοικοεδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης και έρχονται για διακοπές στην περιοχή του νομού μας κάθε καλοκαίρι.

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί και η ύπαρξη πολλών μεταναστών της γειτονικής Τουρκίας   στην ίδια περιοχή της Γερμανίας, για τους οποίους επίσης μια ενδεχόμενη αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Στουτγάρδης θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική, με δεδομένο ότι η περιοχή της Αδριανούπολης με πληθυσμό 500.000 κατοίκων απέχει από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης μόνο μία ώρα και 15 λεπτά ενώ από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης 3 και 30 λεπτά ώρες.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω τη συμφωνία μας περί φιλοξενίας μιας συνέντευξης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη στο περιοδικό σας (BLUE), καθώς και το ενδεχόμενο ενός 3σέλιδου αφιερώματος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Βασιζόμενος στην άκρως θετική αίσθηση που αποκομίσαμε από τη συνάντηση γνωριμίας μαζί σας, είμαι σίγουρος πως η εξέταση των παραπάνω ζητημάτων θα τύχει της απαιτούμενης προσοχής και   η απάντηση σας θα είναι άμεση.

Ευελπιστώντας στην έναρξη μιας εποικοδομητικής μεταξύ μας συνεργασίας, αναμένω την απάντησή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σταύρος Σταυράκογλου

Επιστολή κ. Λαμπάκη προς την Aegean Airlines

Μετά από το ταξίδι της αποστολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Επιμελητήριο Έβρου στην Αγ. Πετρούπολη  οι παρακάτω φορείς:

α)  Ο Δήμος της Αγ. Πετρούπολης.

β)  Ο Δήμος του Σοσνόβι Μπορ.

γ)  Η Μητρόπολη της Αγ. Πετρούπολης.

δ) Το πυρηνικό εργοστάσιο της Αγ. Πετρούπολης.

ε)  Ο αντικυβερνήτης της Περιφέρειας της Αγ. Πετρούπολης.

στ) Ο αντικυβερνήτης της Κεντρικής Διοίκησης της Αγ. Πετρούπολης.

ζ)  Το επιμελητήριο της Αγ. Πετρούπολης.

Συμφωνήσαμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ουσιαστική στήριξη της απ’ ευθείας πτήσης Αλεξανδρούπολης – Αγ. Πετρούπολης  με τουλάχιστον 120 θέσεις κάθε πτήση εβδομαδιαίως, αρχής γενομένης από 03-06-2016  και κάθε βδομάδα μέχρι την 02-09-2016.

Είμαστε βέβαιοι με τον συνδυασμό όλων των ανωτέρω ότι η κάθε προγραμματισμένη πτήση θα έχει πολύ υψηλό ποσοστό πληρότητας.

Παρακαλώ για τον προσδιορισμό από πλευράς σας του συνόλου των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου να τελεσφορήσει η προσπάθεια μας στην οποία η Θράκη στηρίζει τουριστικά ισχυρές επιδιώξεις.

Πέραν των άλλων λόγω των τελευταίων συμβάντων η Ρωσία στρέφεται ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, γεγονός που γνωστοποιήθηκε σε μας από τους Ρώσους στην πενθήμερη επίσκεψη μας.

                                                                      Με εκτίμηση

                                                                             

                                                                                  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone