ΑΝΑ.Σ.Α: Ανησυχία προκαλεί ο επανασχεδιασμός του χάρτη των πανεπιστημικών ιδρυμάτων της χώρας

Είναι διάχυτη πλέον η ανησυχία και ο προβληματισμός σε ότι αφορά ενδεχόμενη συρρίκνωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Εύλογες και οι πρώτες αντιδράσεις, από τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αντί του πρώτου σχεδιασμού που ήθελε τη συγχώνευση του ΤΕΙ της ΑΜ-Θ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Οι χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τη δημιουργία νέου Τμήματος Νομικής στην Πάτρα, 200 χιλιόμετρα μόλις μακριά  από την Αθήνα, δημιούργησε εύλογα νέα ανησυχία ενόψει μάλιστα του επανασχεδιασμού στον χάρτη των ΑΕΙ της χώρας.

 Οι μνημονιακές υποχρεώσεις για εξοικονόμηση πόρων με την συρρίκνωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την αποδυνάμωση ενός τόσο σημαντικού πυλώνα για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, χωρίς να σημαίνει πως αρνούμαστε οτιδήποτε έχει ως βάση τον ποιοτικό ανασχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχουμε χρέος να δράσουμε όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις, ιδιαίτερα εδώ στην Αλεξανδρούπολη όπου η μεγάλη προ ετών κινητοποίηση φορέων και τοπικής κοινωνίας, κατάφερε την πολυπόθητη ίδρυση της Ιατρικής μας σχολής.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” και
μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ- ΑΜΘ

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849