ΑΝΑ.Σ.Α: Προτείνει αντικαπνιστική καμπάνια για την πόλη της Αλεξανδρούπολης

Την ανάγκη να υπάρξει από την πλευρά του δήμου Αλεξανδρούπολης καμπάνια αντικαπνιστικής ενημέρωσης για την εφαρμογή του σχετικού νόμου, επισημαίνει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α και ο επικεφαλής της Παύλος Μιχαηλίδης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν:
“Είναι καιρός πλέον στην Αλεξανδρούπολη να προασπίσουμε την δημόσια υγεία, με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου όχι όμως διά της επιβολής, αλλά μέσω της πειθούς και της δημόσιας διαβούλευσης. Η
δημοτική αρχή οφείλει να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους φορείς – επαγγελματίες, κοινωνικούς φορείς, Αστυνομία, και υπηρεσίες Υγειονομικού, προκειμένου να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για ενεργοποίηση του μέτρου.

Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να έχει συμμάχους όλους τους καταστηματάρχες, εκείνους που έχουν τα καφέ και τα
εστιατόρια, με σκοπό την διοργάνωση καμπάνιας για μία πόλη χωρίς τσιγάρο. Ήδη ανάλογες πρωτοβουλίες εφαρμόστηκαν με μεγάλη επιτυχία σε άλλους δήμους της χώρας. Αλλωστε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το
κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς, εσωτερικούς χώρους, όπως και στην γειτονική Τουρκία, από όπου εκατοντάδες ταξιδιώτες επισκέπτονται καθημερινά την πόλη μας.
Η καμπάνια θα πρέπει να έχει διάρκεια 1-2 μήνες, όπου στην πραγματικότητα θα προετοιμάσει τον κόσμο για την εφαρμογή του νόμου, με φυλλάδια που θα αναγράφουν «Η Αλεξανδρούπολη σταματάει το κάπνισμα στους
κλειστούς χώρους» και θα τοποθετούνται στα τραπέζια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σποτ αλλά και στοχευμένες δράσεις.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849