Εμβολιασμοί ευπαθών ομάδων στην Κομοτηνή

«Τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας είναι πάρα πολλά.»

δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Χρήστος Τερτσούδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας με στόχο την καλύτερη πρόληψη. «Στην πρόληψη δεν τα πάμε καλά γιατί μέχρι τώρα όλες οι δομές που υπάρχουν δεν έκαναν την πρόληψη που απαιτείται. Η έλλειψη χρημάτων επιδείνωσε το πρόβλημα.»

Σύμφωνα με τον κ. Τερτσούδη «υπάρχει μια στασιμότητα, ως προς τις δράσεις κι αυτό οφείλεται στην έλλειψη οικονομικών πόρων. Σε προηγμένες χώρες όλο το σύστημα της υγείας βασίζεται στην πρόληψη ενώ σε μας δεν συμβαίνει αυτό.».

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες. Σε εξέλιξη ήδη βρίσκεται προσπάθεια εμβολιασμού των Ρομα της περιοχής. «Σ’ αυτές τις περιθωριοποιημένες ομάδες υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τους εμβολιασμούς. Δεν έγιναν εμβολιασμοί στην μικρή ηλικία, όταν δηλαδή θα έπρεπε, γι αυτό το λόγο τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, ειδικά στη Ροδόπη. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι εμβολιασμοί συμπεριλαμβάνοντας κάθε περιθωριοποιημένη ομάδα.»

Τέλος, το αμέσως επόμενο βήμα που θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ.Τερτσούδη, είναι έλεγχοι σε όλες τις ευπαθείς ομάδες για τον εντοπισμό τυχόν νοσημάτων που μπορεί να υπάρχουν, αλλά κανείς δεν το γνωρίζει με ό,τι ανησυχητικό μπορεί να σημαίνει αυτό για τη δημόσια υγεία και τις ζωές αυτών των ανθρώπων.

www.ert.gr

 

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849