Το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Ίμβρο

Τη στήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θέλει να εκφράσει με την σημερινή του παρουσία στην Ίμβρο ο Κυριάκος

Μητσοτάκης καθώς θα παραβρεθεί στα θυρανοίξια ναού στο νησί παρουσία του κ. Βαρθολομαίου. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης στέλνει μηνύματα και προς την Τουρκία, καθώς επέλεξε η μετάβασή του στην Ίμβρο να αποτελέσει μέρος μιας διήμερης παρουσίας του σε Αιγαίο και Θράκη.

Ήδη από χτες το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στους επετειακούς εορτασμούς για την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα. Στο φόντο αυτό κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο δίνοντας οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη.

Την ίδια ώρα που ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης γινόταν ο πρώτος Έλληνας πολιτικός στον οποίο οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν το επισκεπτήριο στις φυλακές της Ανδριανούπολης για να δει από κοντά τους Κούκλατζη και Μητρετώδη.

Ωστόσο το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη σημαδεύτηκε από τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο κατάφερε τελικά να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μπορεί ο ίδιος να αντιμετώπισε με χιουμοριστική διάθεση το μπλόκο στον τελωνειακό έλεγχο λόγω έλλειψης των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων ωστόσο το χτεσινό γεγονός χρωματίστηκε πολιτικά από τη θεσμική ιδιότητα του κ. Μητσοτάκη ως πολιτικού αρχηγού.

Πάντως από τη ΝΔ έχουν σαφή διάθεση να υποβαθμίσουν τη χτεσινή περιπέτεια στα σύνορα του κ. Μητσοτάκη και η εκδοχή που δίνουν για τα όσα συνέβησαν στο τελωνείο των Κήπων είναι ότι απλά το όλο πρόβλημα συνοψίζεται στο ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεχάσει το διαβατήριό του στην Αθήνα κάτι που διαπιστώθηκε στους ελέγχους από το ελληνικό τελωνείο. Σύμφωνα με τις ίδιες γαλάζιες πηγές το διαβατήριο του κ. Μητσοτάκη έφτασε αεροπορικώς από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη για να συνεχίσει το ταξίδι του ο πρόεδρος της ΝΔ χτες βράδυ με μια τρίωρη καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Παρόλα αυτά άλλες πηγές, τελωνειακές και διπλωματικές, δίνουν διαφορετική εκδοχή για τα όσα διημείφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με πιθανότερο το ότι το μπλόκο στον κ. Μητσοτάκη να έγινε στο τουρκικό και ύστερα τρίωρη αναμονή στους Κήπους του Έβρου το θέμα διευθετήθηκε με παρέμβαση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας μας στην Άγκυρα.

Θοδωρής Λαπαναΐτης
news247.gr

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone