Αναστολή κλεισίματος των καταστημάτων καφεστίασης στην Αλεξανδρούπολη

Η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου αποφάσισε

να προχωρήσει στην αναστολή των κινητοποιήσεων για την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Αποφασίζουμε την αναστολή των κινητοποιήσεών μας για την Πέμπτη (23/5) καθώς ο στόχος μας για έναν δίαυλος επικοινωνίας με την Κυβέρνηση επετεύχθη. Σε μία τρίωρη συζήτηση με τη Βουλευτή Έβρου, κα. Γκαρά Νατάσα, αναλύσαμε τα προβλήματα του κλάδου μας, τις ιδιαιτερότητές του, καθώς και την απόφασή μας για αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Συμφωνήσαμε ότι η μεμονωμένη μείωση Φ.Π.Α. στο φαγητό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, καθώς επίσης ότι τα προβλήματα του κλάδου μας είναι πολλά και ιδιαίτερα. Δήλωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας και ότι το επόμενο διάστημα θα είναι αρωγός των προσπαθειών μας για γνωστοποίηση των αιτημάτων μας στους αντίστοιχους Υπουργούς και φυσικά στη Κυβέρνηση.

Θεωρούμε ένα πετυχημένο και πρώτο βήμα την συνάντησή μας με την κα. Γκαρά, καθώς βοηθάει να ακουστεί η ένωσή μας μέσα από μια σειρά διαδικασιών και υπάρχει πλέον ένας δίαυλος επικοινωνίας, που ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως όφελος του κλάδους μας. Ως εκ τούτου, ως δείγμα καλής θέλησης από τη πλευρά μας, αποφασίσαμε την αναστολή του κλεισίματος των καταστημάτων μας για την Πέμπτη (23/5). Ξεκινάμε μια διαπραγμάτευση των θέσεών μας με απώτερο σκοπό την επίλυση όσων περισσοτέρων προβλημάτων μπορούμε.

Εμμένουμε στις θέσεις μας και θα παλέψουμε γι’αυτές.

Τα αιτήματά μας είναι:

  1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α. και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα τη μη καταβολή του.
  2. Μείωση φορολογικών συντελεστών.
  3. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους (εργοδοτικές εισφορές).
  4. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις Εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων.
  5. Αύξηση σε σωστά πλαίσια των dB (Decibel) μουσικής ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.
  6. Αλλαγή νόμου στο κλείσιμο των καταστημάτων, των 10ημερων.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone