ktel baner600x113


Αναστέλλονται τα μαθήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας

Αναστέλλονται τα μαθήματα για όσες ημέρες απαιτηθεί, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης του νέου δαπέδου

στις αίθουσες του ορόφου του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας. Αυτή ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας των γονέων των μαθητών εχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που συγκάλεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 

MediaGroup baner

 

 

Η απόφαση έχει ήδη γνωστοποιηθεί στον δήμαρχο Ορεστιάδας, ο οποίος σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει και επίσημα την αναστολή των μαθημάτων για την τρέχουσα εβδομάδα και πιθανόν για τις πρώτες ημέρες της επόμενης, που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες σε αίθουσες και στο γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου.


Αν τα μαθήματα γίνονταν κατά τις απογευματινές ώρες στο 8ο δημοτικό σχολείο, θα προκαλούσε μεγαλύτερη αναστάτωση στο υπόλοιπο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των παιδιών. Είχαν προηγηθεί οι συνελεύσεις του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, κατά τις οποίες είχε κριθεί ότι παρέκκλινε από τη σχετική νομοθεσία για την ασφάλεια των μαθητών η τρίτη πρόταση που είχε τεθεί προς συζήτηση, να γίνονται μαθήματα στις αίθουσες του ισογείου, καθώς θεωρήθηκε ότι σε μεγάλο βαθμό, εντός του σχολείου, επικρατούν επισφαλείς συνθήκες “εργοταξίου”.


Υπενθυμίζεται πως οι καθυστερήσεις στην περαίωση των παρεμβάσεων που γίνονται στο συγκεκριμένο σχολείο προκλήθηκαν όταν διαπιστώθηκε από μετρήσεις ότι υπήρχε μικρή έκλυση αμιάντου από πλακίδια του παλαιού δαπέδου, πάνω στο οποίο επρόκειτο να τοποθετηθεί το νέο. Ο ίδιος εξήγησε ότι η αφαίρεση του παλαιού πατώματος έπρεπε να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο και πρόσθεσε ότι μόνον δύο εταιρείες σε όλη τη χώρα είναι πιστοποιημένες για την εκτέλεση τέτοιων εργασιών.


Πλέον, το παλαιό δάπεδο έχει αποξηλωθεί και από αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης του νέου. Να σημειωθεί ότι οι χαμένες ώρες θα αναπληρωθούν είτε με εβδομαδιαία παράταση στο τέλος του σχολικού έτους, τον Ιούνιο, είτε με περιορισμό του αριθμού των εκδρομών και των “Παρασκευών χωρίς τσάντα”, που προβλέπονται μία φορά τον μήνα για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

 

Οι παρεμβάσεις που γίνονται στο 1ο δημοτικό σχολείο της πόλης περιλαμβάνονται στην εργολαβία ύψους 1,6 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας γίνονται διάφορες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης 38 σχολικών εγκαταστάσεων του δήμου. Από το ίδιο πρόγραμμα θα γίνουν και οι παρεμβάσεις αλλαγής εξωτερικών κουφωμάτων του 4ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, οι οποίες θα ξεκινήσουν εντός Σεπτεμβρίου, με πρόβλεψη οι εργασίες να εκτελούνται Σαββατοκύριακα, για να μη διαταραχτεί το πρόγραμμα διδασκαλίας.

 

Εν τω μεταξύ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που γίνονται και στο 6ο δημοτικό σχολείο της πόλης, τις οποίες χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το “Ευγενίδειο Ίδρυμα” στο ποσό ου ανέρχεται τις 130.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο σχολείο, μετά τη διήμερη αναστολή των μαθημάτων, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, οι μαθητές μπήκαν από εχθές κανονικά στις τάξεις τους και ξεκίνησαν τα μαθήματά τους.

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849