Μεταξωτά φουλάρια από το Σουφλί ταξιδεύουν στο Βρετανικό Μουσείου του Λονδίνου

Η πρώτη φορά που τα μαντήλια Eireen βρέθηκαν στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου ήταν το 2015,

στα πλαίσια της έκθεσης Greek bodies exhibition. Τώρα, για δεύτερη φορά, τα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα και κατασκευασμένα με μετάξι από το Σουφλί μαντήλια Eireen θα εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

 

MediaGroup baner

 

Πιο συγκεκριμένα θα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου από τις 21/11 ως τις 8/3/2020, στο πλαίσιο της έκθεσης TROY.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μαντήλια Eireen βγήκαν για πρώτη φορά στην αγορά τον Μάιο του 2014 από την σχεδιάστρια Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου. Η ίδια επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό και παράλληλα χρηστικό προϊόν, βασισμένο εξ ολοκλήρου σε ελληνικές πρώτες ύλες και αντλώντας έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα.

Τα συγκεκριμένα μαντήλια έχουν ως σήμα κατατεθέν τον Δούρειο Ίππο, ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο, το οποίο είναι ταυτισμένο με την επινοητικότητα του ελληνικού πνεύματος, την ευστροφία και την ικανότητα των να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της κάθε εποχής.

Για τη δημιουργία τους χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελληνικό μετάξι. Τα μαντήλια κατασκευάζονται αποκλειστικά στο Σουφλί, μία πόλη που είναι ιστορικά συνδεδεμένη με την τέχνη του μεταξιού από τα βυζαντινά χρόνια.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone