Α. Δημοσχάκης: Ημερίδα για την αξιοποίηση και τη βιωσιμότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Λήμνο

Κάλεσμα απηύθυνε προς τους θεσμικούς παράγοντες του Έβρου & της Ροδόπης καθώς και εκπροσώπους των παραγωγικών

τάξεων & φορέων αυτών, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης με αφορμή την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη- Λήμνος.

 

MediaGroup baner

 

Μετά από έναν διαρκή και επίμονο προσωπικό κοινοβουλευτικό αγώνα πέντε (5) ετών, επιτεύχθηκε ένα σπουδαίο βήμα για την υλοποίηση του οράματος της Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας, η οποία θα κουμπώνει με την οδική Ν. Εγνατία διασυνδέοντας τον Έβρο με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου.

Ο βουλευτής προτείνει την διοργάνωση ημερίδας υπό την αιγίδα των θεσμικών παραγόντων του Έβρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η μακροβιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ώστε να προταθεί εν συνεχεία η επέκταση αυτής έως τη Μυτιλήνη με ενδιάμεσους σταθμούς & τα πονεμένα νησιά Ίμβρο και Τένεδο.

Στην εν λόγω ημερίδα μάλιστα, υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα συμμετοχής και παραγόντων των Νομών Ροδόπης & Λέσβου! 

Στην προχθεσινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 13/06 με τον Περιφερειάρχη Β/Α Αιγαίου Κ.Μουτζούρη και το επιτελείο του, ετέθησαν οι βάσεις μιας αμφίδρομης τουριστικής στήριξης των δυο περιοχών ενώ ο περιφερειάρχης Β/Α Αιγαίου εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραστεί στην εν λόγω ημερίδα. 

Επιπλέον στην ημερίδα θα ήταν χρήσιμο να προσκληθούν ακόμη & πρέσβεις και θεσμικοί των όμορων και λοιπών Χωρών-στόχων εμπορικής & τουριστικής συνεργασίας, όπως είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία κλπ. 

Η ημερίδα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τους τρέχοντος μηνός προκειμένου να αξιοποιηθεί η θερινή σαιζόν και φυσικά με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγειονομική απειλή και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone