Ο δήμαρχος κ. Λαμπάκης για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης προέβη σε παρέμβαση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».

Ο κος Λαμπάκης, λοιπόν, ζητά την ίδρυση μίας εκ των τριών σχολών στην Αλεξανδρούπολη, εξηγώντας το ιστορικό με βάση το οποίο η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην πόλη έχει εξαγγελθεί από το 2001, ενώ βασικό του επιχείρημα αποτελεί και το γεγονός ότι βάσει των προηγούμενων εξαγγελιών έχει εξασφαλιστεί ακόμη και χώρος για να στεγάσει τη δομή.

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους ο δήμαρχος θεωρεί επιβεβλημένη τη λειτουργία της Ακαδημιας στην Αλεξανδρούπολη, όπως αναφερονται στο κείμενό του:

Α. Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στα σύνορα, όπου είναι αναπτυγμένος ο Στρατός Ξηράς, ο οποίος θα συνδυάσει θαυμάσια τις δυνάμεις του με την ύπαρξη Λιμενικής σχολής, στα σύνορα της Θράκης.

Β. Διαθέτει λιμάνι, του οποίου, οι προδιαγραφές ανάπτυξης στη Γεωπολιτική θέση που βρίσκεται, υπόσχονται παραγωγή εθνικού πλούτου μαζί με τη δημιουργία κόμβου αγωγών φυσικού αερίου.

Γ. Τα θαλάσσια σύνορα μας έχουν ανάγκη καλύτερης προστασίας, γεγονός που εγγυάται η ύπαρξη Λιμενικής Σχολής.

Δ. Η πολιτική ηθική επιβάλλει, μετά από 15 χρόνια υποσχέσεων, την ίδρυση της Λιμενικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη.

Ε. Η παραδοχή της ανάγκης ανασυγκρότησης της οικονομίας του Έβρου και το γεγονός ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στη Θράκη, πρέπει επιτέλους να λάβει σάρκα και οστά.

Πηγή: reportal.gr

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone