Έργα γεωθερμίας σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

Μετά την ολοκλήρωση του έργου της γεωθερμίας στον Α' Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είναι το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο δημόσιο κτίριο της πόλης απαλλαγμένο από το πετρέλαιο,

σειρά έχει τώρα ο Β' Παιδικός Σταθμός Φερών. Σημειώνεται ότι από το Φεβρουάριο του 2013, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που απέκτησε το δικαίωμα κυριότητας και εκμετάλλευσης του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου της περιοχής του, συνολικής έκτασης 20 τετρ. χιλιομέτρων, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, έπειτα από ανάδειξή του σε διεθνή διαγωνισμό. Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες αρχές της πόλης πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτιωμένη οικονομική ανταγωνιστικότητα, ενώ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία, για υγιέστερο περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Παράλληλα, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του  Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τη διεξαγωγή του έργου έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Φαλέκας Γιάννης.

Πληροφορίες: econews.gr

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone