"Γόρδιος δεσμός" τα προβλήματα του Πρωτογενούς τομέα σύμφωνα με τον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με πολιτικό μήνυμα προς την Τουρκία ‘άνοιξε’ τη συζήτηση με την Επιτροπή πρωτογενούς παραγωγής της ΠΕ Έβρου ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Ο κος Τσιρωνης κάλεσε τους γείτονες μας να μην επιδίδονται σε στείρες διαμάχες απαντώντας εμμέσως στο θέμα που έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς για τις επιζωοτίες, δηλαδή τις μεταδοτικές ασθένειες που πλήττουν μαζικά τα ζώα και οι οποίες «εισάγονται» συνεχώς από την Τουρκία και προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην εν Ελλάδι κτηνοτροφία.

Τα ζητήματα που έθεσε ο κος Πέτροβιτς υπόψη του Υπουργού ειναι: Η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα, η στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, η λειτουργία αλιευτικών καταφυγίων στο Θρακικό πέλαγος και η εν γένει επανακινητροδοτηση του Πρωτογενούς τομέα.

Ο κος Τσιρωνης παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες -χωρίς όμως να δεσμευτεί για προσλήψεις- και παρατήρησε ότι η διαχείριση των προβλημάτων στον Έβρο λειτουργεί σαν πυρόσβεση και όχι ως πρόληψη πυρκαγιάς.

Επιπλέον, ο Υπουργός χαρακτήρισε τα προβλήματα του Πρωτογενούς τομέα ως «γόρδιο δεσμό».

Υπόψη του Υπουργού τέθηκαν επίσης και τα προβλήματα του Τελωνείου των Κήπων όπου λόγω υποστελέχωσης η διενέργεια ελέγχων καθίσταται πολύ δύσκολη ενώ στο «παραπολιτικό» περιθώριο της σύσκεψης να σημειώσουμε ότι ο κος Αλεξανδρής (πρόεδρος αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Εβρου) θέλοντας να καταδείξει την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τα προβλήματα της τοπικής αγροτικής οικονομίας είπε: «κε Τσιρωνη τον κο Ρίζο τον θυμάστε; Γιατί εμείς τον έχουμε ξεχασει».

Πηγή: reportal.gr

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849