Το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης φωτίστηκε μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2021

Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενίσχυσης της ορατότητας της χρόνιας πάθησης του σακχαρώδους διαβήτη, με την

όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, ο  Δήμος Αλεξανδρούπολης ανταποκρινόμενος στην επιθυμία του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Εβρου, φωταγωγεί συμβολικά το Δημαρχείο μπλε.

Ειδικότερα φέτος, τιμάται επίσης, η 100η επέτειος από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, της σωτήριας ορμόνης που κρατά στη ζωή εκατομμύρια άτομα με διαβήτη σε όλο τον κόσμο, καθώς 100  χρόνια πριν, το 1921, οι επιστήμονες Φρέντεριχ Μπάντινγκ και Τσαρλς Μπεστ καταφέρνουν να χορηγήσουν με επιτυχία για πρώτη φορά ινσουλίνη σε ανθρώπινο οργανισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σπουδαία ανακάλυψη που θα τους χάριζε ένα χρόνο αργότερα το βραβείο Νόμπελ.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone