Κρύστα Μπαμπούρα: Ποντάρω πολλά στη δημιουργία μιας δυνατής πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Από τον Παναγιώτη Πολίτη
Επιμέλεια: Βανέσα Ζυγερίδου

H ομάδα του Thea Magazine είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση, με την υποψήφια

δημοτική σύμβουλο, της παράταξης «Δήμος για όλους - Πρώτα Εσύ», Κρύστα Μπαμπούρα. Η κα Μπαμπούρα κατάγεται από τις Φέρες. Είναι ασφαλιστικός πράκτορας και πρόσφατα εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της νεοσύστατης «Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου», συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους. Δραστηριοποιείται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και των Φερών. Πρόκειται για μια δυναμική γυναικεία παρουσία που παρουσιάζει ζήλο για την εργασία της αλλά και για τα κοινά. Καθημερινά από πολύ νωρίς βρίσκεται στο γραφείο της και παράλληλα ασχολείται με διάφορες εθελοντικές δράσεις που αφορούν κυρίως την ευρύτερη περιοχή των Φερών. Η αισιοδοξία και η ανιδιοτέλεια της σε συνδυασμό με την εργατικότητα αλλά και την συνεχή έρευνα της αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι στοιχεία που τα τελευταία χρόνια συνήθως απουσιάζουν από ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά. Μέσα από την συνέντευξη που παραχωρεί κάνει ένα σύντομο απολογισμό του έργου που έχει πραγματοποιηθεί έως και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, καθώς και μελλοντικές επιδιώξεις της ίδιας αλλά και της παράταξης.

baboura5

Πολλοί συνδυασμοί κα Μπαμπούρα, παίρνουν μέρος στον πολιτικό στίβο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που σας έκανε να εμπιστευθείτε τον κ. Γιάννη Ζαμπούκη και να είστε υποψήφια με την παράταξη «Δήμος για όλους - Πρώτα Εσύ»;
Δεν γνώριζα προσωπικά τον επικεφαλής της ομάδας μας, Γιάννη Ζαμπούκη, παρά μόνο από την πορεία του ως πετυχημένου δικηγόρου. Όταν τον γνώρισα και προσωπικά με εντυπωσίασαν οι γνώσεις του σε θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, με γοήτευσε το όραμά του για έναν ισχυρότερο Δήμο και εκτίμησα την θέλησή του για συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία. Θεωρώ πως τέτοιοι άνθρωποι άφθαρτοι και ατόφιοι, όπως ο κύριος Ζαμπούκης είναι η ελπίδα του Δήμου μας και γι’ αυτό συντάχθηκα πλάι του και του εμπιστεύτηκα με τη σειρά μου το δικό μου όραμα για ένα Δήμο για όλους μας.

baboura2


Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας σήμερα;
Δεν θα αναλύσω ένα προς ένα τα προβλήματά του Δήμου μας. Είναι γνωστά στον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά ανάλογα με τον τόπο διαμονής του. Θα κάνω, ωστόσο, μία διαπίστωση. Η καθημερινότητά στον Δήμο μας γίνεται τα τελευταία χρόνια όλο και δυσκολότερη. Από την εύρεση θέσης στάθμευσης έως την ανυπαρξία παροχών προς τους συμπολίτες μας με ειδικές ικανότητες, μεσολαβούν πολλά ζητήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης από χέρια ικανά με νέες ιδέες και διάθεση για συνεργασία, όπως τα μέλη της ομάδας «Δήμος για όλους-Πρώτα εσύ».

baboura4


Τι μπορεί να κάνει μια επιτυχημένη επιχειρηματία να ασχοληθεί με την πολιτική;
Αρχικά, να ξεκαθαρίσω πως αντιλαμβάνομαι τον όρο «πολιτική» στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως «διαχείριση των κοινών» ή αλλιώς «management». Προσωπικά, ως ελεύθερος επαγγελματίας καλούμαι να διοικώ καθημερινά σε μικρή κλίμακα τα της επιχείρησής μου, εν μέσω μάλιστα τέτοιων δύσκολων καιρών, όπως πολλοί άλλοι συνδημότες μας. Θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω στο πλαίσιο της μεγαλύτερης κλίμακας του Δήμου τις διαχειριστικές δεξιότητες μου, τις οποίες ανέπτυσσα τόσα χρόνια με στόχο το κοινό συμφέρον.

baboura3


Κα Μπαμπούρα, ποιες είναι οι προτεραιότητες σας, αν «αύριο» η παράταξή σας είναι η νικήτρια των δημοτικών εκλογών; Ποιον τομέα θα θέλατε να αναλάβετε;
Η πορεία μου έως τώρα έχει δείξει πως ο τομέας των πολιτιστικών είναι αυτός στον οποίον μπορώ να συνεισφέρω τα μέγιστα. Η ενασχόλησή μου εδώ και 20 περίπου χρόνια με τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, με έχουν εφοδιάσει με μεγάλη εμπειρία, την οποία με χαρά θα θέσω στην διάθεση του επικεφαλής του συνδυασμού, σε περίπτωση εκλογής μας από τους συνδημότες μας. Προτεραιότητές σε αυτόν τον τομέα είναι να αναδείξουμε τις ξεχασμένες γωνιές στις πόλεις και στα χωριά, να αναζωογονήσουμε τα εγκαταλελειμμένα σημεία τους, να δώσουμε την αξία που αρμόζει στους οικισμούς μας, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε το περιβάλλον και την φυσική ομορφιά τους, να κάνουμε τον δήμο μας τεχνολογικά έξυπνο Δήμο, καθώς και να επανασχεδιάσουμε την εικόνα του για τις επόμενες δεκαετίες. Προσωπικά, ποντάρω πολλά στη δημιουργία μιας δυνατής πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου μας, ικανής με τη σειρά της να προσελκύσει το τουριστικό ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων τουριστών που με σιγουριά θα συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Όλοι οι τομείς της τοπικής διοίκησης που χρήζουν φροντίδας είναι κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας και η ενδυνάμωση ενός «κρίκου» αναπόφευκτα επιδρά θετικά και στους υπόλοιπους.

baboura1


Θα ήθελα να μας αναφέρετε τρία πράγματα που σας χαρακτηρίζουν σαν άτομο;
Πείσμα, επικοινωνία, θέληση.


Θα ήθελα να μου αναφέρετε 5 πρόσωπα που σημάδεψαν την κοινωνική και επαγγελματική πορεία στη ζωή σας.
Ο Πατέρας μου, η Μάνα μου, ο Σύζυγος μου, η Κόρη μου. Αυτά τα λατρεμένα πρόσωπα μπορώ να τα αναφέρω με μία μονό λέξη, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Συνεπώς μπορώ να αναφέρω ακόμη 4:
● ο θείος μου που ήταν για πολλά χρόνια Πρόεδρος στο χωριό μας και μου εμφύσησε την αγάπη του για προσφορά στον συνάνθρωπο
● η δασκάλα μου, η κυρία Μυρσίνη γιατί με έκανε καλύτερο άνθρωπο
● ο Γιάννης Μπουτάρης που με μύησε στον κόσμο των πωλήσεων
● Ο Δημήτρης Κοντομηνάς που είναι ο Μέντορας μου στον Ασφαλιστικό χώρο.

baboura6

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone