Μαρία Πετροπούλου: Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και μπορεί να αναπτυχθεί παντού

Από την Φυλλιώ Μάτσιου / Φωτογραφία: Τόνυ Μαργαρίτης

Η Μαρία Πετροπούλου αν και πτυχιούχος απόφοιτος φιλολογίας, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της και να ασχοληθεί με

το χώρο των ορθοπεδικών - ιατρικών ειδών και ειδών θηλασμού.

Μια νέα, επιτυχημένη στο χώρο  επιχειρηματίας η οποία με την πρώτη γνωριμία σε κερδίζει  με  την  δημιουργικότητα, τον δυναμισμό και την εμπιστοσύνη που αποπνέει  και  ταυτόχρονα με κύριο μέλημα την συνεισφορά και την ποιοτική εξυπηρέτηση.  Όμως  η   δημιουργικότητα   και   η  συνεισφορά  της  επεκτείνεται  πολύ  περισσότερο πέρα από την επιχείρησή της μέχρι και την καθημερινότητα της.

Ας γνωρίσουμε την Μαρία λίγο καλυτέρα!

 petrop1

Μαρία, ούσα απόφοιτος πτυχιούχος φιλολογίας, τι ήταν αυτό που σε οδήγησε τελικά στην ενασχόληση με το χώρο των ορθοπεδικών ειδών και ειδών θηλασμού, έναν τελείως διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό;
Παρόλο που τελείωσα την κλασική φιλολογία, η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να ακολουθήσω μία εντελώς διαφορετική ρότα και να ασχοληθώ με τον κλάδο των Ορθοπεδικών - Ιατρικών Ειδών και Ειδών Θηλασμού.
Καταρχάς, για 6 συναπτά έτη εργαζόμουν με σύμβαση εργασίας στο ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, οπότε το αντικείμενο των ιατρικών ειδών δε μου ήταν άγνωστο.
Επίσης, έχω εξειδικευτεί στο μητρικό θηλασμό και μπορώ να συμβουλεύω τις μέλλουσες μανούλες, όπως και να κατανοώ τις ανησυχίες τους, ως γυναίκα κι εγώ. Η συνεισφορά σε συνανθρώπους μου είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου.
Συνεπώς, η στροφή προς το χώρο αυτό δε μου ήταν δύσκολη!


Κατά καιρούς σε έχουμε παρακολουθήσει να λαμβάνεις μέρος σε παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και γενικά εκδηλώσεων. Μίλησε μας για αυτό.
Ήταν κάτι αναπάντεχο για μένα, αλλά συγχρόνως και δελεαστικό. Μου γίνονται κατά διαστήματα προτάσεις για παρουσιάσεις βιβλίων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δέχομαι με μεγάλη χαρά κι ευχαρίστηση και φυσικά πάντα αφιλοκερδώς.
Είναι κάτι που πραγματικά με γεμίζει και αποτελεί ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά μου.
Προσωπικό μου κριτήριο είναι να συμβάλω κι εγώ με τον τρόπο μου στη βελτίωση ποιότητας της ζωής μέσα από μια τέτοια επικοινωνία.

petrop2
Λίγοι γνωρίζουν πως ασχολείσαι επίσης ενεργά με τον εθελοντισμό και το κοινωνικό έργο. Τι σημαίνει ο εθελοντισμός για εσένα Μαρία;
Είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσω δημόσια για το κομμάτι αυτό, γιατί για μένα ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά πηγάζουν μέσα από την καρδιά μου.
Εθελοντισμός για μένα σημαίνει να προσφέρω, να μοιράζομαι, να συμπάσχω και να συμπαραστέκομαι σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη δίχως χρηματικό αντίτιμο.
Συμμετέχω και δραστηριοποιούμαι σε μια κοινή προσπάθεια κάνοντας πράξη αξίες όπως αυτές της φροντίδας για το συνάνθρωπο, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.
Πριν από 4 χρόνια είχα πραγματοποιήσει κι εκδήλωση διαθέτοντας τα έσοδα σε σύλλογο της πόλης μας.
Κατά καιρούς έχω κάνει χορηγίες σε συλλόγους ατόμων με αναπηρία, αθλητικούς συλλόγους, καθώς και σε φορείς της πόλης μου.
Λόγω της αγάπης μου για τα παιδιά δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω τα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης, όπως και συλλόγους προστασίας παιδιών.
Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και δεν έχει όρια. Μπορεί να αναπτυχθεί παντού.
«Δεν πλουταίνει ο άνθρωπος με χρήματα μονάχα, πλουταίνει και από τα καλά του έργα».

 

Οι επαναλαμβανόμενες καραντίνες και η όλη κατάσταση με τον covid-19 μας επηρέασε προφανώς όλους. Πως επηρέασε εσένα και την επιχείρησή σου;
Η κατάσταση με τον covid-19 ήταν δύσκολη, ιδίως την περίοδο της καραντίνας.
Δεν μπορούσα να δω τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά και αν ερχόμουν σε επαφή έλειπαν μια αγκαλιά, ένα χάδι, πράγματα που τα θεωρούσα δεδομένα και τα εκτίμησα έτσι περισσότερο.
Η επιχείρησή μου χρησιμοποιώντας όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, τα οποία έχουν γίνει πλέον συνήθεια της καθημερινότητάς μου, παρέμεινε ανοιχτή σε όλη την καραντίνα.
Η κίνηση ήταν μειωμένη, επειδή οι περισσότεροι φοβούνταν όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο κι έβγαιναν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.
Πλέον έχουμε μάθει να ζούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες κι έχουμε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ελπίζω να επανέλθουμε γρήγορα σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

petrop5

Περιέγραψε μας μια τυπική μέρα για σένα. Τι σου αρέσει; Τι σε γεμίζει και τι απεχθάνεσαι;
Λόγω του χαρακτήρα μου δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την κάθε μου μέρα ως τυπική μέρα (γέλια).
Ναι μεν πρωί – απόγευμα πηγαίνω στην επιχείρησή μου, αλλά ούσα ερωτευμένη με το επάγγελμά μου νιώθω πάντα ξεκούραστη και γεμάτη ενέργεια. Μου αρέσει να γυμνάζομαι, οπότε αφιερώνω λίγες ώρες τη βδομάδα για τη φυσική μου κατάσταση. Με γεμίζει να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν να κάνω εξορμήσεις στη φύση, καθώς και ταξίδια.
Η λέξη «απεχθάνομαι» μου ακούγεται κάπως βαριά. Δε μου αρέσει το ψέμα και η τοξικότητα. Λόγω της ιδιοσυγκρασίας μου είμαι άνθρωπος ειλικρινής και προτιμώ «να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο».


Πως ορίζεις την ευτυχία για σένα;
Η έννοια της ευτυχίας είναι υποκειμενική και θεωρώ ότι πηγάζει από μέσα μας. Η ευτυχία είναι για μένα στιγμές. Να ξυπνάω υγιής και να έχω δίπλα μου ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπούν. Όλο αυτό σε συνδυασμό με το επάγγελμά μου που με γεμίζει, καθώς και με τις δραστηριότητες που με ευχαριστούν, τολμώ να πω ότι πρόκειται για την προσωπική ευτυχία.

petrop4
Μαρία ποια είναι τα σχέδια και όνειρα σου για το μέλλον;
Τα σχέδιά μου για το μέλλον είναι να βελτιώνομαι ακόμα περισσότερο ως άνθρωπος, καθώς και να εξελίσσομαι επαγγελματικά. Η «τιμή» της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά και ο χρόνος. Αν και μου αρέσει να ζω το τώρα, κάνω όνειρα, αλλά προτιμώ να τα κρατήσω σε προσωπικό επίπεδο.
Άλλωστε, τα όνειρα είναι απαραίτητα για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone