ktel baner600x113


Βρήκες το ευαίσθητο σημείο του κι αυτό είναι μείον του - Σκύλος VS Δίαιτα

Από την Αγγελική Χρηστίδου

Έφτασε η ώρα και η στιγμή να θίξουμε ένα λεπτό θέμα. Δίαιτα, μία λέξη πολλά συναισθήματα και όχι ευχάριστα.

Για τον αγαπημένο σας σύντροφο η κατάσταση περιγράφεται πιο δραματική. Σκεφτείτε να παιδεύεστε να χάσετε 5 κιλά και τώρα μπείτε στη θέση του σκύλου σας που αυτά ισοδυναμούν με μόλις 1 κιλό! Επίσης το τετράποδό σας δεν έχει συναίσθηση ότι πρέπει να χάσει το περιττό του βάρος, παρόλο που αυτό το ταλαιπωρεί. Επομένως ξαφνιάζεται, εκλιπαρεί εντονότερα και διαμαρτύρεται χωρίς αποτέλεσμα απέναντι στη μείωση φαγητού και λιχουδιών. Όπως θα λέγαμε και για μας αντίστοιχα «περνάει τη φάση του».

Αρχικά πριν ξεκινήσετε δίαιτα στη μικρή σας αδυναμία, γιατί αδυναμία το έχετε και το καλομάθατε -να εξηγούμαστε- βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά «τσουποτό» για αυτήν. "Εάν η σπονδυλική στήλη και τα πλευρά είναι δύσκολο να ψηλαφιστούν, τότε ο σκύλος είναι υπέρβαρος," λένε οι κτηνίατροι. Επιπλέον, κοιτάξτε τον από το πλάι. Το στομάχι του θα πρέπει να έχει αυξηθεί. Η χαλάρωση του στομάχου είναι ένα σημάδι ότι έχει επιπλέον κιλά. Ακόμη λαχανιάζει πιο εύκολα και τα παρατάει γρήγορα στο παιχνίδι θα πω εγώ, εκτός αν γερνάει. Αφού αποδεχτείτε λοιπόν ότι είναι υπέρβαρο το θρεφτάρι σας απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας για το κατάλληλο διατροφολόγιο. Λογικά ο γιατρός της καρδιάς του σκύλου σας (χαριτολογία) θα σας δώσει και ορισμένες συμβουλές για όλο το διάστημα οι οποίες θα συνδυαστούν με τα γεύματα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κι εμείς γι’αυτό το λόγο είμαστε εδώ για σας! Πρώτον για να προλάβουμε τον κτηνίατρο (είναι θέμα ανταγωνισμού) και δεύτερον για να σας προϊδεάσουμε και να σας υπενθυμήσουμε το πόσο μοιάζουμε με τα κατοικίδιά μας. Περνάμε λοιπόν στα tips:

      Τι είναι καλύτερο από τη δίαιτα;

Η γυμναστική!! Εντάξει δεν τη γλιτώνουμε τη δίαιτα αλλά ξεμπερδεύουμε πρωτύτερα. Άσκηση είναι η λέξη κλειδί. Καθιερώστε ένα τέταρτο της ώρας παιχνίδι κάθε μέρα δύο φορές.

      Τέρμα οι πολλές λιχουδιές! Μην τις καταργήσετε και δε σας ξανακοιτάξει στα μάτια, απλά περιορίστε τες. Μπορείτε επίσης να τις αντικαταστήσετε με τρόφιμα όπως τα καρότα, φασολάκια, ή κέικ ρυζιού που είναι χαμηλά σε θερμίδες και μπορεί να  επωφεληθεί ο σκύλος σας.
Βάλτε μέτρο μεταφορικά και κυριολεκτικά. Θα χρειαστεί να πάρετε ένα κύπελλο μέτρησης για να είστε ακριβείς στις νέες ποσότητες!

      Πολλά και μικρά γεύματα! Πιο συχνά και πιο μικρά γεύματα είναι καλύτερα από ένα μεγάλο γεύμα τη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σταθεροποιείται έτσι ώστε να μην αποθηκεύονται παραπάνω θερμίδες. Ακόμη να φροντίσετε το μπολ του φαγητού να είναι γεμάτο για ένα περίπου τέταρτο. Τόσο χρόνο να αφήνετε στο σκύλο σας να φάει, αλλά μην πνιγεί κιόλας! Αν δείτε ότι το απολαμβάνει αφήστε το. Αν όμως απομακρυνθεί αδειάστε το μπολ. Αντίθετα το μπολ του νερού να είναι πάντα διαθέσιμο με άφθονο, φρέσκο και πόσιμο νερό!

Προσοχή μη σας ξεφύγει και δώσετε στο σκυλί τσάι με κατεχίνες! Ξεκινήστε με χαμόγελο αυτή τη νέα περίοδο και φεύγοντας κρατήστε αυτό. Η αγάπη που θα πάρει μέσα από τα χαδάκια και τις αγκαλιές σας είναι πολύ καλύτερη από την κονσέρβα!

*Μην επιχειρήσετε να το διαπιστώσετε βάζοντας το να επιλέξει, μιλάμε πάντα σε θεωρητικό επίπεδο..

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849