Καφεκοπτείο Κεκές: 70 χρόνια παράδοση στον καφέ!

Φέτος το καφεκοπτείο Κεκές κλείνει 70 χρόνια ζωής και ευχαριστεί τους πελάτες και φίλους του για την μακροχρόνια στήριξη

και υπόσχεται να συνεχίσει με το ίδιο μεράκι και την ίδια ειλικρίνεια να προσφέρει εξαιρετικά χαρμάνια καφέ, συνδυάζοντας την εμπειρία 70 ετών στον καφέ με τις νέες τάσεις της αγοράς.

Το 1946 ιδρύθηκε το παραδοσιακό καφεκοπτείο Κεκές στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο ιδρυτής του, Ιωάννης Κεκές πρωτοπόρος για τα δεδομένα της πόλης και σε μια δύσκολη εποχή, όπου ο καφές ήταν είδος πολυτελείας και οι ποιότητές του δυσεύρετες, κατάφερε με επιμονή και υπομονή να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό χαρμάνι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το καφεκοπτείο να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα αγαπητό από τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης και όλης της Θράκης.
Αρκετά χρόνια αργότερα, τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει ο υιός Χρήστος Κεκές, ο όποιος συνέχισε με τον ίδιο ζήλο την παράδοση του καφέ. Έχοντας πλέον καλύτερα μέσα για το ψήσιμο και την άλεση του καφέ, βελτίωσε την ποιότητά του και αύξησε κατά πολύ την γκάμα των προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Έτσι, το χαρμάνι και η αξιοπιστία του ονόματός του τον καθιέρωσαν. Δεν είναι τυχαίο που το σλόγκαν της εποχής «η καλή μέρα αρχίζει με έναν καφέ Κεκέ» έβρισκε συμφώνους όλους όσους έχουν δοκιμάσει τον καφέ τους.
Το 1999 το τιμόνι της επιχείρησης αναλαμβάνει η τρίτη γένια πλέον, ο εγγονός Ιωάννης Κεκές, ο όποιος μέχρι και σήμερα συνεχίζει με το ίδιο μεράκι και πάθος την επιτυχημένη πορεία της ιστορικής επιχείρησης. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων είναι πρωταρχικός στόχος. Οι καφέδες ψήνονται καθημερινά και το καβούρδισμα του καφέ είναι αναμφισβήτητα η πιο ευαίσθητη διαδικασία. Οι κόκκοι του καφέ ανακατεύονται αδιάκοπα και θερμαίνονται, σταδιακά, με θερμό αέρα. Αμέσως μετά ακολουθεί το κρύωμα των κόκκων, για να αποφευχθεί η απανθράκωσή τους από ιδία καύση, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αναπτυχθεί. Επίσης, εκτός από τον ελληνικό καφέ, στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε εξαιρετικό καφέ φίλτρου και ιδιαίτερα μοναδικό καφέ espresso,
Επίσης μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από ροφήματα σοκολάτας, τσάι χύμα και φακελάκια english tea shop, συνοδευτικά καφέ, ζαχαρώδη, μπαχαρικά, βότανα, εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και μεγάλη ποικιλία σε εξοπλισμό καφετέριας, καφενείων, ξενοδοχείων.

H φωτογραφία είναι από το oldalexandroupoli.gr. Ο 17χρονος τότε (αείμνηστος) Κεκές Χρήστος φωτογραφίζεται στο καφεκοπτείο του πατέρα του Ιωάννη Κεκέ, στις 11 Ιανουαρίου του 1956.

facebook

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849