Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών λόγω των κενών στα σχολεία

Για διδακτικές ώρες που χάνονται εξαιτίας των κενών που καταγράφονται σε γυμνάσια και λύκεια σε ολόκληρο το νομό , κάνει λόγο η Β΄ΕΛΜΕ,

υποστηρίζοντας ότι όσο περνά ο καιρός ο αριθμός τους αυξάνεται και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αναπληρωθούν. Όπως είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ , Κική Γιαννάτου, οι εκπαιδευτικοί δεν φτάνουν για να καλύψουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα , και πως χρειάζονται προσλήψεις, ενώ επιπλέον σημείωσε ότι «το υπουργείο παιδείας απέχει πολύ από την πραγματικότητα».

«Δεν θα μείνουμε στο επίπεδο των διαπιστώσεων» είπε η κ. Γιαννάτου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων , καλώντας και τους γονείς στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Τέλος, μίλησε για την αναγκαιότητα διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών , λέγοντας πως « είναι αδιανόητο να μην έχουν γίνει εδώ και χρόνια». «Θα κλείσουν σχολεία, πατάνε στο φιλότιμο μας, πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το δημόσιο σχολείο» είπε η πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ. «Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα τι σημαίνει κανονικότητα για την πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας, όταν μόνο από τα σχολεία του Βορείου Έβρου λείπουν σήμερα στη Γενική Εκπ/ση περίπου 200 ώρες Φιλολόγων, 150 ώρες Μαθηματικών, 130 ώρες ΠΕ04, 100 ώρες Οικονομολόγων, 56 ώρες Καλλιτεχνικών, 47 ώρες Μουσικής, 63 ώρες Πληροφορικής, 70 ώρες Κοινωνιολόγων, 41 ώρες Μηχανολόγων, 43 ώρες Ηλεκτρολόγων, 17 ώρες Ηλεκτρονικών, 30 ώρες Νοσηλευτικής ;;;; Στην Ειδική Αγωγή δε, υπάρχουν αρκετά κενά σε εκπ/κούς, σε Ε.Ε.Π. και σε Ε.Β.Π. τόσο στα Ειδικά Σχολεία όσο και στα τμήματα Ένταξης» σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η Β΄ΕΛΜΕ.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone