Απονομή Χρυσού Μεταλλίου στον Πούτιν από το Δ.Π.Θ

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 μετέβη στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,

αποτελούμενη από τον Πρυτανεύοντα κ. Σταύρο Τουλουπίδη και τους Αναπληρωτές Πρύτανη κ. Φώτιο Μάρη, Παντελεήμονα Μπότσαρη και Νικόλαο Αγγελούση.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από την Α.Ε. τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοβ, στο ιστορικό κτίριο της Πρεσβείας στην οδό Ηρώδου Αττικού.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε τελετή επίδοσης της τιμητικής διάκρισης για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, του Χρυσού Μεταλλίου του Πανεπιστημίου. Το Μετάλλιο παρέλαβε, εξ ονόματος της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσίας, ο Πρέσβης κ. Αντρέι Μάσλοβ.

Ο Πρυτανεύων του Πανεπιστημίου Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης επισήμανε ότι η τιμητική διάκριση απονέμεται στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, σε αναγνώριση του κύρους και της διεθνούς ακτινοβολίας της προσωπικότητας του Προέδρου της Ρωσίας ο οποίος υποστηρίζει και προωθεί το Ορθόδοξο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας, το Ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό, καθώς και την ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, οι οποίες βασίζονται σε ιστορικούς δεσμούς φιλίας και κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες.

Ο Πρέσβης κ. Μάσλοβ ευχαρίστησε για την ευγενική πρωτοβουλία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και υπογράμμισε τη συμβολή του στην ανάπτυξη των Ρωσο-Ελληνικών ανθρωπιστικών σχέσεων και στην προώθηση της Ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού. Σε αυτό, ανέφερε, θα συμβάλουν τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο, τα οποία θα τελεστούν το 2018, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Russkiy Mir (Ρωσικός Κόσμος).

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone