Επιστολή κ. Πέτροβιτς στον Πρωθυπουργό με θέμα τη μείωση του Φ.Π.Α στη Σαμοθράκη

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ζητώντας να εξαιρεθεί η Σαμοθράκη από την αύξηση του ΦΠΑ υπογραμμίζοντας πως είναι θέμα μείζονος σημασίας για τους κατοίκους


«Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά υιοθετήθηκε προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αρνητικές συνέπειες της «νησιωτικότητας» και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές. Συνεπώς, κάθε μέτρο που έρχεται να εξισορροπήσει αντικειμενικές δυσκολίες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση», και ασφαλώς δεν μπορεί, ανάλογα με τις συγκυρίες, να τίθεται σε αμφισβήτηση», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Πέτροβιτς, ζητώντας να τροποποιηθεί άμεσα η απόφαση και να εξαιρεθεί και η Σαμοθράκη από την αύξηση, όπως αντίστοιχα ισχύει για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, μέχρι την 30/6/2018 .

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κάνει επίσης αναφορά στις ανυπολόγιστες καταστροφές στο νησί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2017 με αποτέλεσμα να κηρυχτεί η Σαμοθράκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες, έως και τις 26 Μαρτίου 2018.

Πηγή: www.ert.gr

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone