Σκληρή ανακοίνωση σχετικά με τις απολύσεις εκπαιδευτικών - 3ωρη στάση εργασίας στα σχολεία αύριο

Ετοιμάζουν νέο σύστημα προσλήψεων – απολύσεων αναπληρωτών. Είναι μνημονιακή δέσμευση μέσα στον Μάρτη να καθορίσουν τα λεγόμενα κριτήρια για προσλήψεις και «διορισμούς».

Με δεδομένο ότι οι διορισμοί είναι παγωμένοι για 8 χρόνια και έχουν ψηφίσει παράταση της αδιοριστίας έως το 2019, η όλη συζήτηση είναι άλλη μια κυβερνητική απάτη.

Γιατί όταν μιλάς για κριτήρια διορισμών και την ίδια στιγμή λες ότι δε θα γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ διορισμός, εξαπατάς και κοροϊδεύεις! Η αλήθεια είναι ότι τα λεγόμενα κριτήρια διορισμών θα αφορούν τελικά το ποιοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας θα απολυθούν. Δε δεχόμαστε την ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από τις συνεχείς αλλαγές στους πίνακες των αναπληρωτών.

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Δε θα διαλέξουμε εμείς ποιοι συνάδελφοί μας θα απολυθούν! Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 οι σύλλογοι εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται για να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης- Ε.Ε. – ΔΝΤ- ΟΟΣΑ. Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και απαιτεί:
«Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
ΟΧΙ στα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών
Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών»

 Επίσης η ΔΟΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) και καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας) και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 12:00) καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων το ΔΣ του Συλλόγου τροποποιεί την προηγούμενη απόφασή του και κηρύττει την Παρασκευή 2 Μαρτίου επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος και καλεί όλους τους συναδέλφους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το μεσημέρι (13:30) μπροστά στο Δημαρχείο με δράσεις για την ανάδειξη των αιτημάτων στην τοπική κοινωνία (σε συντονισμό και με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και την Α΄ ΕΛΜΕ )

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone