Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες αξιωματικοί

Αίτημα για ακύρωση της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλλαν οι συνήγοροι τους στο Τουρκικό δικαστήριο της Αδριανούπολης. 

Παραμένουν ακόμη στις φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης ΄’εδωσε άδεια στους γονείς των δύο στρατιωτικών αν τους επισκεφτούν.

Κρίσιμη η μέρα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους την περασμένη Πέμπτη στον Έβρο, όπου βρίσκεται ήδη ο αρχηγός του ΓΕΣ.Δεν θα υπάρξει κανένας συσχετισμός των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που κρατούνται στη χώρα μας, δήλωσε στην «Πρώτη Είδηση» ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο κ.Αμανατίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός της ημέρας, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Την εκτίμηση ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις και ότι θα αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός, εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Είναι προφανές ότι έχουμε τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς αλλά εργαζόμαστε να μην υπάρξει δεύτερο σενάριο στο θέμα αυτό, τόνισε.

Η Ελλάδα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες για να τελειώσει η περιπέτεια τους το συντομότερο δυνατό.

Τους δύο στρατιωτικούς έχει επισκεφθεί η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη, ενώ η ελληνική πλευρά τους έχει εφοδιάσει με χρήματα, πολιτικά ρούχα, πρόχειρα αλλά και κοστούμια, «για να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου όπως αρμόζει σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού».

ΠΗΓΗ: www.ert.gr

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone