To ΣΑΟΝΗΣΟΣ θα είναι έτοιμο τις προσεχείς ημέρες

Πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ) με την συμμετοχή πολλών δημοτικών συμβούλων,

του πλοιοκτήτη της SAOS FERRIES κυρίου Φ. Μανούση, του Γεν. Διευθυντή της εταιρείας κυρίου Δ. Λαζόπουλου, 2 βουλευτών του Ν. Έβρου (Ν. Γκάρα, Δ. Ρίζου), του περιφ. συμβούλου κυρίου Μεν. Μαλτέζου και της συντονίστριας της Ν.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ειρ. Αλεξά και πλήθος κόσμου.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθ. Βίτσας ο οποίος ενημέρωσε για το πως φτάσαμε στην πρόσκληση αυτού του έκτακτου Δ.Σ, τις τελευταίες επαφές που είχε τόσο με την εταιρεία όσο και με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι δύο παριστάμενοι βουλευτές, λέγοντας ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 Αμέσως μετά τον λόγο έλαβαν διαδοχικά οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Ο κύριος Μανούσης ανέφερε τις τελευταίες επαφές που είχε την Παρασκευή το Απόγευμα με σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου και τα αποτελέσματα τους. Έλαβε όπως είπε την διαβεβαίωση πως μόλις προσκομίσει και τα τελευταία έγγραφα από τον νηογνώμονα του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ θα δοθεί η τελική έγκριση. Βέβαια αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, κυρίως, που αντιμετώπισε η εταιρεία, όλο αυτόν τον καιρό. Ξεκαθάρισε πάντως πως ο Υπουργός κύριος Παν. Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός κύριος Νεκ. Σαντορινιός έχουν δείξει πως έχουν ευήκοα ώτα αλλά και την θέληση να επιλύσουν το θέμα.

Τέλος ο κύριος Μανούσης πρότεινε -ζήτησε την δημιουργία μιας επιτροπής, αποτελούμενη από βουλευτές, τους δημάρχους Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη και λοιπούς φορείς του νησιού, η οποία θα κατέβει άμεσα στην Αθήνα ώστε να έχει συνάντηση με τον Υπουργό και να διεκδικήσει εκ νέου την γραμμή του Λαυρίου καθώς και για άλλους προορισμούς.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν σύμβουλοι της συμπολίτευσης καθώς και της αντιπολίτευσης οι οποίοι έκαναν συμπληρωματικές ερωτήσεις ή έκαναν προτάσεις για το τι να διεκδικήσει η επιτροπή. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κύριοι Παν. Ατζανός και Φ. Φωτεινός έψεξαν τον Δήμαρχο για τον τρόπο που συγκλήθηκε ένα ακόμη συμβούλιο,

Ακολούθησε ένας πολιτισμένος διάλογος, με τους πολίτες να τονίζουν πως παρευρίσκονταν για να μάθουν της συγκοινωνίας και όχι για να αλληλοκατηγορούνται οι παρατάξεις, ούτε για το ποιες γραμμές θα πρέπει να διεκδικηθούν (τώρα), όταν ακόμη δεν είναι σίγουρη η βασική γραμμή της Αλεξανδρούπολης.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone