Δένδιας: Η Ν.Δ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να γυρίσουν οι δύο στρατιώτες

"Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τους γονείς των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Τουρκία και να τους μεταφέρω τι ευχές του προέδρου της Ν. Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη,

να διαβεβαιώσω ότι και από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γυρίσουν ασφαλείς στις οικογένειές τους» είπε σε δηλώσεις του, ο Τομεάρχης του κόμματος για τη Θράκη, Νίκος Δένδιας , ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στον Έβρο.

Το πρωϊ ο κ. Δένδιας , μετά από τη συνάντηση με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, επισκέφθηκε το τελωνείο των Καστανεών στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, όπου ενημερώθηκε για την εικόνα που επικρατεί σχετικά με την έξοδο και είσοδο οχημάτων και πολιτών, από και προς την Ελλάδα και την Τουρκία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι φανερό ότι το τελευταίο επεισόδιο οδήγησε σε δραματική μείωση του αριθμού και της κίνησης». Αναφορικά με τους λόγους ακύρωσης της επίσκεψής του σε φυλάκιο της περιοχής, δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις, λέγοντας πως «όταν τελειώσει αυτό το εξαιρετικά δυσάρεστο επεισόδιο θα κάνουμε μία συνολική συζήτηση και για τις πολιτικές ευθύνες και για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση και για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στην αντιπολίτευση. Τώρα όμως δεν είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα της εθνικής ενότητας». Επιπλέον σημείωσε, μεταξύ άλλων, «για εμάς η Θράκη, ο Έβρος, έχει μία τεράστια σπουδαιότητα. Τώρα ήρθα εδώ για να δείξουμε ότι παρακολουθούμε τα πράγματα και κατά το δυνατόν προσφέρουμε ότι μπορούμε για την επίλυση του ζητήματος αλλά και ακόμα ότι είμαστε δίπλα στο λαό της Θράκης».

«Χαρακτηριστικό της επίσκεψης είναι, ότι ο κ. Δένδιας δεν ήρθε μόνο να δει , αλλά να πάρει τα προβλήματά μας, να τα προωθήσει, να τα αναδείξει και να διεκδικήσουμε από κοινού την ικανοποίηση και την επίλυσή τους όπως επιβάλλεται» δήλωσε ο βουλευτής Έβρου της Ν. Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος τον συνόδευε.

Στην συνέχεια ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, στο Δημαρχείο, όπου δήλωσε «εμείς δεν είμαστε της λογικής των υποσχέσεων που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθούμε δίπλα και όχι μόνο επί τη βάση της λογικής της ακριτικής περιοχής, αλλά γιατί βλέπουμε καθαρά ότι εδώ γίνεται μία έντιμη προσπάθεια και εμείς θα θέλαμε να είμαστε συνεργάτες και φίλοι».

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε πως «υπήρξε μία ειλικρινή συζήτηση, ανέφερα τα προβλήματα που απασχολούν το δήμο. Το θετικό που μπορώ να εκφράσω είναι ότι έχουν συνειδητοποιήσει στη Νέα Δημοκρατία ότι οι ώρες με τα μεγάλα λόγια δεν ωφελούν».

Πηγή: www.ert.gr

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone