Αλλαγή Φρουράς στη 16η Μεραρχία Πεζικού

Με την παρουσία του Διοικητού του Δ' Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, και μετά από πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου,

έγινε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας, στην έδρα της Μεραρχίας στο Διδυμότειχο. Της ιεράς ακολουθίας προέστη ο επιχώριος Ιεράρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος, στην δεξίωση που ακολούθησε, αφού συνεχάρη τον αποχωρούντα Υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα και καλωσόρισε τον Υποστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκτιμά την ανυπολόγιστης αξίας προσφορά τους στην ακριτική αυτή περιοχή και ότι η τοπική Εκκλησία προσευχόμενη αδιαλείπτως «υπέρ του κατά ξηράν, θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου στρατού», στηρίζει το προσωπικό της Μεραρχίας και αρμονικά συνεργάζεται με τους εκάστοτε ιθύνοντας.

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος: «Εμείς οι ακρίτες παραμένουμε εδώ στρατιώτες δίπλα στους στρατιώτες μας φυλάσσοντας τα ιερά του Γένους και της Πατρίδας». Επίσης μνημόνευσε ότι «η τελετή αυτή γίνεται ευκαιρία να επαναλάβουμε όλοι μας ότι συμπαρίσταμεθα στους δύο στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, και στις οικογένειές τους και ότι είμεθα υπερήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό».Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone