Πράσινο φως στη δημιουργία νέων τμημάτων του ΔΠΘ

Πράσινο Φως από το υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο, μετά την συνάντηση του Πρυτανεύοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης(ΔΠΘ), Σταύρου Τουλουπίδη με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για την ίδρυση νέων τμημάτων.

Πρόκειται για εξής τμήματα: Κτηνιατρικής στην Αλεξανδρούπολη, Διατροφολογίας στον Έβρο (Αλεξ-πολη ή Ορεστιάδα), Νοσηλευτική στο Διδ/χο, Εργοθεραπείας-Ψυχολογίας στην Κομοτηνή, Τοπογράφων-Μηχανικών στην Ξάνθη.

Επίσης ιδρύεται Κέντρο Έρευνας και Διεθνών Συνεργασιών, στο οποίο θα ενταχθούν και το Κέντρο Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς τεχνογνωσίας στην Ξάνθη.

Επίσης ιδρύονται στις πόλεις της Θράκης Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: για Αγρότες-Κτηνοτρόφους στην Ορεστιάδα, Αρωματικά και Σηροτροφία, στο Σουφλί, Διοίκηση Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αλεξ-πολη, , Γαλακτοκομίας-Μελισσοκομίας στην Κομοτηνή, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(ΑΠΕ) στην Ξάνθη.

Ο κ. Τουλουπίδης ανακοίνωσε πως το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάππες, θα ενσωματωθεί στο ΔΠΘ.

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση για τη σίτιση και τη στέγαση, δήλωσε πως εξασφαλίστηκαν 500.000 ευρώ και επι πλέον άλλα 2 εκ για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου.

Σχετικά με το θέμα της Νομικής το οποίο τέθηκε στη συζήτηση, ο κ. Τουλουπίδης μεταφέροντας τις δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου, στάθηκε στο γεγονός πως πρόκειται για υπόσχεση της κυβέρνησης και αυτό ξεπερνά τον υπουργό.

Ξεκαθάρισε πάντως πως, δεν πρόκειται να αυξηθούν οι εισακτέοι.
Τέλος για το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας, υποστήριξε πως δεν έχει ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ του ΤΕΙ και του υπουργείου ακόμα. Ωστόσο επανέλαβε πως οι πόρτες του ΔΠΘ είναι ανοικτές και πως το αυτονόητο είναι να ενταχθεί εκεί.

Το νέο ραντεβού με τον υπουργό θα είναι στις 25 Απριλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Αλεξ-πολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone