Ανοίγει ο διαγωνισμός για τηλεθέρμανση από γεωθερμία στην Αλεξανδρούπολη

Σε διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες το έργο της τηλεθέρμανσης του

δήμου Αλεξανδρούπολης, μέσω της αξιοποίησης τμήματος του γεωθερμικού πεδίου Τραϊανούπολης. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό συνολικού ύψους 6,6 εκατ. ευρώ.

Το έργο προβλέπει τη κατασκευή 18 χλμ δικτύου αγροτικής και αστικής τηλεθέρμανσης, δύο γεωθερμικές γεωτρήσεις 550 μέτρων η κάθε μία, τη δημιουργία ενός θερμικού σταθμού 220 τ.μ. στην Άνθεια, δίκτυα για θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις, καθώς και τη δυνατότητα θέρμανσης 20 κτηρίων, πέριξ της περιοχής.

Ειδικότερα, η άδεια που έδωσε με απόφασή του ο Γ. Σταθάκης αφορά τη διανομή θερμικής ενέργειας από το γεωθερμικό πεδίο Άνθειας-Αρίστηνου, θερμικής ισχύος 9,8 MWth. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στη δημοτική ενότητα Αρίστηνου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και προορίζεται για την εξυπηρέτηση καταναλωτών εντός της γεωγραφικής περιοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για θέρμανση χώρων ή και ζεστό νερό χρήσης. Η τιμή πώλησης της θερμικής ενέργειας ορίζεται στα 35 ευρώ/MWh πλέον των νόμιμων φόρων, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας. Για οποιαδήποτε μεταβολή της τιμής πώλησης είναι απαραίτητη η τροποποίηση της άδειας διανομής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Αδειών.

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στον δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος υποχρεούται να τις κάνει όλες δεκτές, να ενημερώνει για το χρόνο σύνδεσής τους και να εγκαταστήσει μετρητικό εξοπλισμό.

«Το έργο είναι ένας ιδιαίτερος ενεργειακός στόχος του δήμου Αλεξανδρούπολης. Μετά από αρκετά χρόνια, προέκυψε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Αυτό το έργο δεν επηρεάζει μόνο την τοπική ανάπτυξη αλλά συμβάλει πλέον στην αλλαγή και απλοποίηση της νομοθεσίας ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνογνωσία σε όλη τη χώρα μας», επισήμανε ο Γιάννης Φαλέκας, αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μετά το έργο που βγαίνει σε διαγωνισμό, σειρά παίρνουν το έργο της, πρώτης στην Ευρώπη, δημοτικής γεωθερμικής μονάδας pellet και ιδιωτικά θερμοκήπια, μέσω συνδέσεων με τα δίκτυα του ζεστού γεωθερμικού νερού.

greenagenda.gr

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone