Παράνομη διακίνηση χρυσού εμπόδισαν οι τελωνειακοί στους Κήπους

Μεγάλη  διπλή επιτυχία της Τελωνειακής Υπηρεσίας με ένα νέο χτύπημα του Τελωνείου Κήπων στα κυκλώματα μεταφοράς λαθραίου χρυσού.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 28-11-2016, οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ε.Ι.Χ με πινακίδες Σκοπίων με την συνδρομή οχήματος ανίχνευσης (x-ray) του Λιμενικού Σώματος, στα πλαίσια επιχειρησιακού σχεδίου του Τελωνείου Κήπων με το Λιμενικό Σώμα, εντόπισαν στις προσωπικές αποσκευές σαραντάχρονου χρυσοχόου, Σκοπιανικής καταγωγής, πέντε (5) πλάκες χρυσού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και εβδομήντα πέντε γραμμαρίων (4.075 Kgr) και δεκατέσσερις (14) χρυσές Λίρες Αγγλίας.

Για το χρυσό δεν προέκυψε η καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων στο Δημόσιο, ενώ η διαδικασία και ο τρόπος μεταφοράς του παραπέμπει σε κυκλώματα εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της αυξημένης τιμής του.

Η συνολική αξία των ανωτέρω προσδιορίζεται  περίπου στις  εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000,00€).

Παράλληλα ο ανωτέρω είχε και είκοσι μία χιλιάδες ευρώ (21.000,00€) μετρητά για τα οποία δεν υποβλήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η κα Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, επιβλήθηκε και εισπράχθηκε  πρόστιμο περίπου, εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (65.000,00€), ενώ για το χρυσό θα ακολουθηθεί η νόμιμη Τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του.

Στα πλαίσια του ανωτέρω επιχειρησιακού, βεβαιώθηκαν ακόμη τέσσερις (4) παραβάσεις σχετικές με λαθρεμπορία καπνικών (1) – εμπορευμάτων (1) και αδήλωτων μετρητών (2), και εισπράχθηκαν πρόστιμα δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) περίπου.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone