Γεννά ελπίδες η επίσκεψη της υπουργού Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη

Την πόλη μας επισκέφθηκε χθες 9 Φεβρουαρίου η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου.

Την υπυργό συνόδευαν ο ο Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ κ. Νάσος Ηλιόπουλος και η Διευθύντρια του Γραφείου της κ. Μάνια Καββαθά. Η κ. Αχτσιόγλου επισκέφθηκε τα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης όπου συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς στην πόλη μας, καθώς και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων. Στις συζητήσεις που διεξήχθησαν η υπουργός ενημέρωσε για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, καθώς και για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Κοινό συμπέρασμα αποτέλεσε η ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας προκειμένου να επανέλεθι η κανονικότητα στην αγορά εργασίας και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, που κατά κοινή ομολογία είναι συχνά κάκιστες και πιεστικές.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Ασπιώτης παρέδωσε στην υπουργό υπόμνημα με πολλά και σοβαρά θέματα, όπως οι χαμηλοί μισθοί και η ασφάλιση των εργαζομένων. Η ανταπόκριση της υπουργού στα διάφορα ζητήματα που τέθηκαν κρίθηκε γενικότερα θετική, γεγονός που γεννά ελπίδες - έστω και αμυδρές - για τη βελτίωση της κατάστασης στα εργασιακά. Στη συνέχεια η υπουργός επισκέφθηκε την πόλη της Ορεστιάδας, όπου είχε επαφές με τους αντίστοιχους φορείς εργασίας.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone