Υποχρεωτική η αντικατάσταση ταυτοτήτων με συντομογραφίες τύπου "Αλεξ/πόλη"

Δεν πρόκειται να μπει άμεσα τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που θέλουν να προχωρήσουν στην έκδοση διαβατηρίου και είχαν την ατυχία να αναγράφεται στην ταυτότητά τους συντετμημένα και όχι ολογράφως ο τόπος γέννησής τους (π.χ Θεσ/νίκη, Αλεξ/πολη),

όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Β’ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι αναζητείται λύση, διότι ο αριθμός των εγγράφων που πρέπει να αποκατασταθούν ξεπερνά τις 200.000 μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είναι αναγκαίο να προβούν σε αντικατάσταση του διαβατηρίου οι πολίτες που δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας. Η λύση που πρότεινε είναι το μέτρο να εφαρμοστεί στις ταυτότητες που θα εκδίδονται από εδώ και πέρα και η αλλαγή να γίνει οριστικά το 2019, που θα βγουν νέες αστυνομικές ταυτότητες.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω των πολύ υψηλών στάνταρ ασφαλείας που ισχύουν πλέον για την έκδοση διαβατηρίων και τα οποία δεν υπήρχαν παλαιότερα.

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone