Απάντηση Λαμπάκη στην ΑΝΑ.Σ.Α. για την ανέργεση του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης

Από την έδρα του στο Δημοτικό Συμβουλιο της Αλεξανδρούπολης απάντησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σε όσα του καταλόγισε η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ σχετικά με το θέμα ανέγερσης νέου κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη.

Στο δελτίο τύπου, που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Μιχαηλίδης, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «[…] Δυστυχώς με έκπληξη διαπιστώθηκε, πως για μια ακόμη φορά ο κ. Λαμπάκη παραπλάνησε με αναληθείς πληροφορίες, δημοσιογράφους, αθλητικούς παράγοντες και όλο τον φιλάθλο κόσμο, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όνειρο ετών για την Αλεξανδρούπολη.
Το Πανεπιστήμιο δεν έχει ξεκινήσει καμία συνεργασία με τον δήμο για την εκπόνηση της μελέτης (εν. του νέου κλειστού γυμναστηρίου), γεγονός που διαψεύδει τον ίδιο τον δήμαρχο και το κυριότερο έχει πλέον χαθεί πολύτιμος χρόνος, με σοβαρό τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που με τόσο κόπο εξασφάλισε η Περιφέρεια.
Η Λέσχη Πετοσφαίρισης από καιρό είχε προτείνει στον κ.Λαμπάκη να βοηθήσει έτσι ώστε να υπάρχει μια έτοιμη μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο, το επανέλαβε και στην μεταξύ μας συνάντηση, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από πλευράς του δημάρχου.
Αξίζει να σημειωθεί πως και στην τελευταία προεκλογική περίοδο, τον Ιανουάριο του 2014, ο κ. Λαμπάκης είχε υποσχεθεί την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, μια ακόμη εξαπάτηση που τον βοήθησε όμως στο να κερδίσει τελικώς τις εκλογές […]»

Να θυμίσουμε ότι με ενέργειες του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο, και απαντώντας στις επικρίσεις Μιχαηλίδη, ο Δήμαρχος είπε κατ’ αρχήν ότι έγινε η επαφή με το Πανεπιστήμιο όμως τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν είναι συμφέρον να αναλάβει το ίδρυμα την εκπόνηση της μελέτης.

Κι αυτό γιατί, όπως είπε ο κος Λαμπάκης στην συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη του ΔΠΘ και τον καθηγητή που θα συντόνιζε την εκπόνηση της μελέτης, τον ενημέρωσαν οτι θα χρειαζόταν ένα χρονικό διάστημα περίπου δέκα μηνών για την ολοκλήρωσή της. Εκτιμώντας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως ιδιαίτερα μεγάλο ο κος Λαμπάκης -και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του- ζήτησε από το ΔΠΘ να αποσυρθεί και ανέθεσε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου την εκπόνηση της μελέτης, οι οποίες μπορούν να την εχουν έτοιμη σε τρεις μήνες.

Ο κος Λαμπάκης διάβασε στο σώμα και επιστολή του πρύτανη κου Θανάση Καραμπίνη, στην οποία ο ίδιος πιστοποιεί την επαφή του με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την από κοινού απόφαση για μη εκπόνηση της μελέτης του Γυμναστηρίου από το ΔΠΘ.

Πηγή: reportal.gr

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone