Α. Δημοσχάκης: Η μεταπολεμική νίκη έναντι της Τουρκίας, επετεύχθη χάρη στην γενναιότητα των Εβριτών

Στο πλαίσιο της σημερινής (4/3) του ομιλίας επί του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των

δημοσίων συμβάσεων, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι επιτυγχάνεται η διασφάλιση της επιτάχυνσης αναγκαίων έργων υποδομής που θα οδηγήσουν τη χώρα από το σκοτάδι της πανδημίας..... στο ξέφωτο της ανάπτυξης.

MediaGroup baner

Εισαγωγικά, αναφέρθηκε στην ιστορική νίκη που πέτυχε η χώρα έναντι της Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, υπογραμμίζοντας τα εξής:Στην πατριωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας που διεξήχθη από το Τριεθνές - Δίλοφο, έως & το Δέλτα του Έβρου, τα στελέχη της Αστυνομίας, του Στρατού & του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συνδρομή των Εφέδρων των Εθνοφυλάκων και των κατοίκων του Έβρου... κράτησαν όρθια τα σύνορα της χώρας & της Ευρώπης.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον αμέριστο σεβασμό του, υπογραμμίζοντας ότι με την γενναιότητά τους έγραψαν νέες σελίδες ηρωισμού στη σύγχρονη ιστορία.

Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κυβερνητική απόφαση αναφορικά με το ΚΥΤ Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας, η οποία ικανοποιεί το λαϊκό & πατριωτικό αίσθημα των Εβριτών.

Αναφορικά με το σ/ν ανέφερε τα ακόλουθα:

Θεσπίζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, προκειμένου να υλοποιούνται γρήγορα, με ευελιξία και με άρτιο τρόπο έργα υποδομής.

Μπαίνει τέλος στις ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που καθυστερούσαν πλήθος δημοσίων έργων και ως εκ τούτου.. την ανάπτυξη!

Η αποτελεσματικότητα αυτή, αναμένεται να διασφαλίσει την ταχύτερη απορρόφηση και την αξιοποίηση χρήσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μέσω του οποίου προτείνεται να χρηματοδοτηθούν εμβληματικά έργα στον ακριτικό Έβρο, τα οποία θα συμβάλλουν στην πολυεπίπεδη θωράκιση του νομού.

Χαρακτηριστικά, είπε ότι τέτοια έργα είναι τα φράγματα Μ.Δερείου, Μάνθειας κι Ασπρονερίου καθώς και αυτό του αρδευτικού συστήματος Πετάλου του Πέπλου, τα οποία κρίνονται αναγκαία για το Νομό.

Εξήρε την απόλυτη αναγκαιότητα ενός προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με το Ορμένιο σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα, πρότεινε καινοτόμα ότι ίσως η ίδρυση μίας διαδημοτικής εταιρίας με έναν συρμό μπορεί να εξασφαλίσει τον προαστιακό σιδηρόδρομο στο Νομό χρησιμοποιώντας ισότιμα το παρόν εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τέλος, αναφέρθηκε στα σημεία Εισόδου-Εξόδου για τα οποία απαιτείται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ ή του Ταμείου Ανάκαμψης, με ταυτόχρονη εξασφάλιση και της στελεχιακής ενίσχυσης!

Μπορείτε να ακούσετε σύνοψη της ομιλίας στους συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=I5ugkU-mRPI&t=5s

https://www.youtube.com/watch?v=TpuziDON7wQ&t=2s

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone