Το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ συμμετέχει σε διεθνή έκδοση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Mε ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε ο συλλογικός τόμος  «The Greek Revolution. A Critical Dictionary», σε επιμέλεια των Πασχάλη

Κιτρομηλίδη και Κωνσταντίνου Τσουκαλά από τις εκδόσεις Harvard University Press (στη συνέχεια, μέσα στο 2021, θα εκδοθεί στα ελληνικά και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), στον οποίο το κεφάλαιο για τις επαναστατικές μυστικές εταιρείες έχει γράψει ο ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ κ. Κων. Χατζόπουλος.

MediaGroup baner

Το κεφάλαιο για τον Λαϊκό Πολιτισμό έχει γράψει ο διευθυντής του «Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής μας, Καθηγητής Λαογραφίας κ. Μ. Γ. Βαρβούνης.

         Η συμμετοχή στο διεθνές αυτό έργο δείχνει την ποιότητα και την αναγνώριση του ερευνητικού έργου που επιτελείται στο Τμήμα, στη Σχολή και στο Πανεπιστήμιό μας ευρύτερα, και αποτελεί τιμή για όλους μας.

https://www.hup.harvard.edu/catalog.php?isbn=9780674987432

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone