Καστροπολίτες Διδυμοτείχου: Επτά χρόνια «Γνώση και δράση»

«Καστροπολίτες» 30 Μαρτίου 2014 – 30 Μαρτίου 2021 Επτά χρόνια «Γνώση και Δράση» Επτά χρόνια προσφοράς στον τόπο μας με γνώση και δράση,

πραγματοποιώντας :

MediaGroup baner

- Δημιουργία οπτικού υλικού με τα αξιοθέατα του Δήμου Διδυμοτείχου και προβολή - παρουσίαση σε όλες τις πόλεις της Θράκης.

- Λειτουργία ιστοσελίδας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης με κοινό χιλιάδες επισκέπτες, στα οποία προβάλλεται η ιστορία, τα μνημεία και η παράδοση της περιοχής του Διδυμοτείχου.

- Συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που αφορούσαν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Διδυμοτείχου.

- Προτάσεις αναβάθμισης και δημιουργία εορτών στην πόλη : Βυζαντινές Γιορτές Κάστρου Διδυμοτείχου-Καλέ Πανηγύρι – Σαλάτσια.

- Καίρια συμμετοχή στις εκδηλώσεις πάνω στο Κάστρο του Διδυμοτείχου με ταυτόχρονη προβολή παραδοσιακών προϊόντων και αναβίωση επαγγελμάτων.

- Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με καταξιωμένους επαγγελματίες τόσο στην αγγειοπλαστική, όσο στην τοξοβολία και στο θέατρο σκιών.

- Εθελοντικός καθαρισμός αρχαιολογικών χώρων.

- Διοργάνωση και πραγματοποίηση "Καστρινών Περιπάτων" με μέλη και φίλους του Συλλόγου στο Κάστρο Διδυμοτείχου.

- Περιηγήσεις Επισκεπτών, Σχολείων και Συλλόγων στα αξιοθέατα του Διδυμοτείχου.

- Συνεργασίες και Συνδιοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων με : Περιφέρεια ΑΜΘ, Δήμο Διδυμοτείχου, Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ε.ΠΟ.Φ.Ε., Ωδεία, Συλλόγους, Φορείς και Σωματεία εντός και εκτός Διδυμοτείχου.

- Ένταξη και συνεργασία με την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. για την ανάδειξη και αναγνώριση από το κράτος του γεγονότος της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού.

- Συνεργασία με Φορείς της γειτονικής μας χώρας, της Βουλγαρίας (Δήμος Καζανλάκ) για προβολή αμφοτέρων αρχαιολογικών χώρων και ανάδειξη της ιστορικής αρχαίας Θράκης.

- Κατάθεση πρωτότυπης πρότασης για συνδυασμό εκδηλώσεων και δημιουργία ενός ενιαίου Φεστιβάλ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Βόρειο Έβρο.

- Πραγματοποίηση εκδηλώσεων και εθελοντικών δράσεων και σε χωριά της περιοχής μας.   

- Παρουσιάσεις βιβλίων.

- Ποιητικές Βραδιές με την συνεργασία καταξιωμένων ποιητών, θεατρικών συλλόγων και ωδείων.

- «Ιστορικές Βραδιές» με προσκεκλημένους ομιλητές : καταξιωμένους καθηγητές πανεπιστημίων, αρχαιολόγους και ιστορικούς ερευνητές.

- Προβολές ιστορικών ταινιών σε μαθητές σχολείων και ενήλικες .

- Συμμετοχή και συνδιοργάνωση συλλαλητηρίων εθνικού και τοπικού χαρακτήρα.

- Συμμετοχή σε Θρησκευτικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

- Παρουσίαση ιστορικών διαδικτυακών εκπομπών.

- Πραγματοποίηση εκδηλώσεων επάνω στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

- Πραγματοποίηση εκδηλώσεων και έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Θρακικών Μελετών.

- Πραγματοποίηση επιμορφωτικών εκδηλώσεων στο νεοϊδρυθέν Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

- Προτάσεις για υιοθέτηση Ύμνου και εμβλήματος από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone