Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης: Να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Το τέλος του Μαρτίου μας βρίσκει με όλα τα σχολεία κλειστά. Η δυσαρέσκεια και η κούραση μαθητών και γονιών πλέον περισσεύουν.

Είναι προφανής –παρά τις δηλώσεις των αρμοδίων- η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στο καθεστώς της ελλιπούς εξ-αποστάσεως «εκπαίδευσης» και να οργανώσει την επιστροφή στη διά ζώσης με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

MediaGroup baner

Για το τελευταίο κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ως λόγος εμφανίστηκε η αύξηση των κρουσμάτων.

Ωστόσο το μέτρο επιβλήθηκε και σε περιοχές που η συνθήκη αυτή δεν ίσχυε. Με απορία αρχικά και με θυμό μετέπειτα γονείς και μαθητές δέχτηκαν την απόφαση για την επιστροφή στον εγκλεισμό και τη διαδικασία του διαδικτυακού μαθήματος.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ενώ είχε τόσο χρόνο στη διάθεσή της, από πέρυσι τον Μάρτιο, ώστε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για ασφαλές άνοιγμα.

Δεν μπορεί να έχουν θέματα «εμμονής» οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες Γονέων που όλον αυτό τον χρόνο διαμαρτύρονται και διεκδικούν Αγωγή και Εκπαίδευση των παιδιών στον ζωτικό τους χώρο, το Σχολείο, με διασφαλισμένους τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις για την υγεία και την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για άλλη μία φορά απαιτούμε:

 • ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ. Η εκπαίδευση δεν είναι παζάρι για μεγάλους και μικρούς μαθητές.
 • Μείωση μαθητών ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν τις ανάγκες. Δεν πρόκειται για πολυτέλεια, είναι αναγκαία συνθήκη.
 • Επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαρισμού για όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων. Σχολεία καθαρά και ασφαλή.
 • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
 • Μεταφορά με συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας των μαθητών. Περισσότερα δρομολόγια για αποφυγή του συνωστισμού των παιδιών μέσα στα λεωφορεία.
 • Σχολίατρους υπεύθυνους για την αντιμετώπιση υγειονομικά ύποπτων περιστατικών.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων Κηδεμόνων και όλους τους γονείς (κρατώντας από το χέρι τα παιδιά τους), τους εκπαιδευτικούς, τους μεγαλύτερους μαθητές σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 2/4 στις 12:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

Απαιτούμε το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων με τους απαραίτητους υγειονομικούς και παιδαγωγικούς όρους.

Links

          

Main Office

 • Main Office

   

 • Email

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Phone