Σωματείο εστίασης Έβρου: Δεν καλύπτει το σύνολο των καταστημάτων το πρόγραμμα ενίσχυσης

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία

των επιχειρηματιών μένει έξω από το πρόγραμμα της μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης.

Η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση των προϋποθέσεων του προγράμματος επανεκκίνησης των καταστημάτων εστίασης καλύπτει μέρος και όχι το σύνολο των καταστημάτων εστίασης του νομού μας αλλά και της χώρας. Παραθέτουμε τα επίσημα στοιχεία, όπως δημοσιεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Επιχειρήσεις εστίασης Εβρου : 1166

Τζίρος 2019: 45.702.251

Τζίρος 2020: 34.503.019

Μείωση : -24,05

Δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών μένει έξω απ’ το πρόγραμμα; Πως θα επανεκκινήσουν αυτά τα κατάστημα εστίασης; Διανύουμε τον έκτο μήνα με κλειστά τα καταστήματα εστίασης και επιλέχθηκε χρονικό σημείο αναφοράς ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος και μίσος Μάρτιος του 2020 ,διάστημα πριν την πανδημία; Το Σωματείο μας διεκδικεί την ένταξη όλων των επιχειρήσεων που επλήγησαν πραγματικά απ’την πανδημία και συντάσσεται με τις προτάσεις της estiasigreece :

«Το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της εστίασης καλύπτει το πάγιο αίτημα για κλαδικά και στοχευόμενα μέτρα. Ο σχεδιασμός του όμως έχει δυο πολύ συγκεκριμένα και σαφή ζητήματα που θα αποκλείσουν ουσιαστικά χιλιάδες επιχειρήσεις από την ενίσχυση.

  1. Το διάστημα της μείωσης του -30% για το 2020 περιλαμβάνει μήνες (Ιανουάριο & Φεβρουάριο) κανονικής λειτουργίας.

Πρόταση: Το -30% να αφορά το διάστημα της πανδημίας όπως είναι και το εύλογο. Δηλαδή το διάστημα 1/4/2020 - 31/12/2020 ή αν πρέπει να συγκριθεί ημερολογιακό έτος το διάστημα 1/4/2020-1/3/2021.

  1. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα υποκαταστήματα του 2019 & 2020 στο ίδιο ΑΦΜ, που αυξάνουν τον συνολικό τζίρο και δεν απεικονίζουν την πραγματική μείωση εσόδων.

Πρόταση: Πρόβλεψη για εξαίρεση των τζίρων των υποκαταστημάτων στον συνολικό τζίρο ώστε να γίνει διακριτή η πραγματική μείωση τζίρου στο κεντρικό.»

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone