75 τεμάχια Self tests παρέλαβαν σήμερα τα φαρμακεία του Έβρου

Την πρώτη ποσότητα των Self tests 75 τεμαχίων ανά φαρμακείο αναμένεται να παραλάβουν σήμερα (Τετάρτη) τα περισσότερα φαρμακεία του νομού Εβρου ενώ την

επομένη ημέρα (Πέμπτη) θα αρχίσει η διάθεση.

MediaGroup baner

Ταυτόχρονα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για να καταγράφονται αυτοί που παίρνουν το Self tests καθώς χωρίς την πλατφόρμα δεν μπορεί να ξεκινήσει η διάθεση.

Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.

Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς . Όλα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self tests.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Εβρου Αν. Τερζής απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά.

 

ΕΡΤ/ Όλγα Ορφανίδου

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone