Διαδικτυακή εκδήλωση του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου [video]

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση των μαθητών και μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια

Ημέρα Παιδικού Βιβλίου,  όπως έχει οριστεί η 2η ημέρα του Απρίλη και έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) το 1966, με  σκοπό τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

taxi baner600x100 yellow

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία  να συζητήσουν  για το βιβλίο με τον φιλόλογο και συγγραφέα κ. Σταμάτη Κεσόγλου.

Μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου αρχικά αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη ημέρα, παρουσιάζοντας τη φιλοτεχνημένη από τον Roger Mello αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021 και το μήνυμα που γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle και στη συνέχεια με τις εύστοχες ερωτήσεις τους άντλησαν πληροφορίες από τον κ. Κεσόγλου για το συγγραφικό του έργο και για το πώς και γιατί αποφασίζει κάποιος να ασχοληθεί με τη συγγραφή.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση από τον συγγραφέα αποσπάσματος από το τελευταίο του βιβλίο «Η Λούση Λου είναι μια από μας», ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «το βιβλίο στη ζωή μας είναι ένα παράθυρο».

Τα παιδιά το μόνο που έχουν να  κάνουν είναι να διαλέξουν το δικό τους παράθυρο και να το ανοίξουν!

Τη διαδικτυακή εκδήλωση μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=YmMZbnjUMuc

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κιτσάτη Μαρία, φιλόλογος και Μιντσίδου Μαρία, διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης – πρέσβειρα του Teachers4Europe Δ/θμιας Ν. Έβρου

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone