Ακόμη ένα βραβείο για τον Αλεξανδρουπολίτη Αστυνομικό Βαγγέλη Μπαταρλή

Ένα ακόμη βραβείο για τον Αλεξανδρουπολίτη Αστυνομικό Βαγγέλη Μπαταρλή, αυτή την φορά από το Policenews για την διάκρισή του ως ένα από τα στελέχη

των Σωμάτων Ασφαλείας, που ενεπλάκησαν το 2020 σε σημαντικά γεγονότα που έκαναν αίσθηση στην Ελλάδα.

Είναι η δεύτερη φορά, που βραβεύεται, καθώς στο τέλος του 2021 ο Βαγγέλης είχε τιμηθεί και ως ένα από τα πρόσωπα του 2020.

Το Policenews μετά από 6 χρόνια λειτουργίας ως διαπιστευμένο Μέσο στο διαδίκτυο, από φέτος θα διακρίνει και θα βραβεύει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και τους διασώστες του ΕΚΑΒ που ενεπλάκησαν κατά το προηγούμενο έτος σε σημαντικά γεγονότα που έκαναν αίσθηση στην Ελλάδα

Οι δημοσιογράφοι του Policenews αποφασίζουν για την τελική κατάταξη και απονομή τιμητικής πλακέτας στα στελέχη που έκριναν πως πρέπει να βραβευτούν για την αποφασιστικότητα, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν σε γεγονότα που άγγιξαν την κοινή γνώμη.

Φέτος, οι “Bραβεύσεις Policenews 2021” αφιερώνονται στον συνάδελφο Γιώργο Καραϊβάζ που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής από πληρωμένους δολοφόνους.

Η απονομή των τιμητικών πλακετών θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρξει εκ νέου άρθρο ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Παρουσίαση των αστυνομικών που διακρίθηκαν για το 2021 και θα τιμηθούν με την ειδική πλακέτα:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΑΡΛΗΣ

Ο Βαγγέλης κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στις 2.10.2009. Το 2010 πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο Αστυνομικό Τμήμα της Βουλιαγμένης στη Δ/νση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Μετά το πέρας της ευδόκιμης φοίτησής του από την Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε στην «ΟΜΑΔΑ Ζ» στην Δ/νση ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΆΣΗΣ της Ν. Αττικής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2019 υπηρέτησε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στα συνοριακά τμήματα του Νότιου Έβρου. Στην συνέχεια από το Νοέμβριο του 2019 βρέθηκε για υπηρεσιακούς λόγους να υπηρετεί στην Άμεση Δράση Αττικής στην Β’ Αλλαγή.
Ο Βαγγέλης προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια ενώ είναι άγαμος.

Σπουδές, ξένες γλώσσες και ειδικά σχολεία στο βιογραφικό του

Ως επιτυχών στις πανελλαδικές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας του έτους 2009 παρουσιάστηκε στη σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής. Μετά από την φοίτηση του παρακολούθησε το σχολείο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε επιτυχώς και έλαβε «πτυχίο» από το κέντρο εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου τον Ιουνίου του 2011.

Από το 2007 κατέχει το πτυχίο Zertifikat Deutsch B1 και από τις 23.1.2021 το Language Cert Level 3 Certificate in ESOL International.

Η απόφασή του να μπει στην αστυνομία

“Η απόφαση μου να μπω στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούσε μια βαθιά μου επιθυμία. Με ενδιέφερε να προσφέρω στον συνάνθρωπο με κάθε τρόπο ενώ θεωρούσα, πως το αξίωμα του αστυνομικού ήταν αξιοθαύμαστο εξαιτίας της προστασίας που προσφέρει στον πολίτη.”

Πότε γεννήθηκε η επιθυμία του για να υπηρετήσει στα Σώματα Ασφαλείας

“Από μικρή ηλικία ήμουν αποφασισμένος πως ήθελα να ενταχθώ στο Σώμα. Θαύμαζα τον τρόπο αντιμετώπισης των κακοποιών στοιχείων ενώ μου κέντρισε την προσοχή και το ενδιαφέρον το θάρρος και ο αλτρουισμός που έδειχναν οι αστυνομικοί για το κοινό καλό και την προστασία του συνανθρώπου”.

Οι κίνδυνοι που αντιμετώπισε

“Αν και σχετικά υπηρετώ λίγα χρόνια στο Σώμα ήταν αρκετές οι φορές που κινδύνευσα, όμως θεωρώ πως κάθε φορά θα είχα την ίδια αντίδραση απέναντι στον κίνδυνο. Ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο συνοριακό Τμήμα Σουφλίου κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου έμελλε να με οδηγήσει στο χειρουργείο για την αποκατάσταση της σωματικής μου βλάβης. Πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθεια να πιάσουμε έναν διακινητή, τρέχοντας επάνω στις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έπεσα από μια γέφυρα με αποτέλεσμα να τραυματίσω σοβαρά το γόνατο μου έχοντας ως αποτέλεσμα να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση”.

Ο Βαγγέλης συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Μάιο του 2020, όταν με κίνδυνο της ζωής του βούτηξε από τα βράχια παραλίας του Αλίμου και διέσωσε από βέβαιο πνιγμό νεαρή κοπέλα που είχε παρασυρθεί (δείτε ΕΔΩ).

Τα υπόλοιπα πρόσωπα, που τιμήθηκαν:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΒΡΑΧΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΗΝΑΣΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone