Επανεύρεση λευκοπελαργών στις Φέρες

Κατά την επιστημονική παρακολούθηση για την επιτυχία στην αναπαραγωγή των Λευκοπελαργών στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Έβρου από το προσωπικό του

Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, στις 22 Ιουνίου βρέθηκαν στις Φέρες του Έβρου, δύο δακτυλιωμένοι Λευκοπελαργοί στις φωλιές τους.

taxi baner600x100 yellownew

Η είδηση αυτή για το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, ήταν πάρα πολύ ευχάριστη, καθώς και οι δυο Λευκοπελαργοί μαρκαρίστηκαν με δακτυλίδι τύπου ELSA κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πελαργών, στις 10 Ιουνίου του 2016 ο πρώτος και στις 10 Ιουνίου του 2018 ο δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Χωριό των Πελαργών, τον Πόρο.

Ο ένας εκ των δυο έχει παρατηρηθεί ξανά στις Φέρες στις 04 Ιουνίου του 2019 μόνος του στη φωλιά ενώ φέτος δημιούργησε τη δική του οικογένεια με 4 μικρά πελαργάκια.

Ο δεύτερος παρατηρείται για πρώτη φορά μετά τη δακτυλίωση του, γεγονός που μας χαρωπεί ιδιαίτερα καθώς ανταμείβονται οι προσπάθειες του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με την επιστημονική έρευνα που διεξάγουν τα τελευταία χρόνια.

Αισιοδοξούμε για επανεύρεση ακόμα περισσότερων δακτυλιδιών καθώς σε λίγο καιρό θα αρχίσει η κάθοδος αρκετών πελαργών από το Βορρά προς το Νότο.

 

leukopelargoi 1

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone