Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά από τον Ερυθρό Σταυρό Διδυμοτείχου

«Γίνε ο ήρωας της γειτονιάς σου και του σχολείου σου», ήταν  το φετινό σύνθημα  για την Παγκόσμια ημέρα Πρώτων βοηθειών που από το 2000, γιορτάζεται ως

είθισται   το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου,  από τα παραρτήματα  του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ανά τον κόσμο.

Έτσι  διοργανώθηκαν  κατά τόπους ανάλογες εκδηλώσεις,  για την σημασία των πρώτων βοηθειών και τον τρόπο που γίνεται αυτό.

Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον κεντρικό πεζόδρομο του Διδυμοτείχου από το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της πόλης,  με ικανοποιητική ανταπόκριση παιδιών.

Παραδόθηκαν επιτόπου μαθήματα και έγινε επίδειξη σε μικρά παιδιά  Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και άμεσης βοήθειας σε περίπτωση πνιγμονής που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του περιφ. Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Διδυμοτείχου και Υπεύθυνος των Εθελοντών Σαμαρειτών, Χριστόδουλος Τερζούδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας διαπιστώνει, ότι   «ο κόσμος δυστυχώς ντρέπεται να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Εμείς όμως» τόνισε, «συνεχίζουμε με τα σεμινάρια που διοργανώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα έναντι ενός μικρού αντιτίμου,  να εκπαιδεύουμε τον κόσμο,  προσπαθώντας να δημιουργήσουμε πολίτες γνώστες πρώτων βοηθειών μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη  γνώση στον τόπο του συμβάντος.»

Να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση που λαμβάνει αυτός που επιμορφώνεται ισχύει για  πέντε χρόνια με επίσημη αναγνώριση σε όλο τον κόσμο.

«Είναι μεγάλη χαρά και ανακούφιση για μας το γεγονός ότι στα πέντε χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή χρειάστηκε δυο φορές να βοηθήσουμε στην ανάνηψη ατόμων με επιτυχία.»

Ερυθροσταυρίτες και Σαμαρείτες Διδυμοτείχου! Εθελοντικά με γνώση, για τον συνάνθρωπο.

 

ertnews.gr

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone