Αντίθετος στις επιτάξεις γιατρών ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου

Κάθετα αντίθετοι στην απόφαση επίταξης ιδιωτών γιατρών που τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα, τάχθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου. Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ

Ορεστιάδας ο κ. Παπανδρούδης Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου τονίζει ότι μέσω του Συλλόγου δρομολογούνται ενέργειες ενάντια στην απόφαση αυτή.

Ήδη όπως ανέφερε στον Έβρο οι πληροφορίες αναφέρουν για 2- 3 επιστρατεύσεις γιατρών στην περιοχή Αλεξανδρούπολης ενώ σύμφωνα και με δημοσιογραφικές πληροφορίες επιτάχθηκαν και  δυο παθολόγοι γιατροί από την περιοχή Διδυμοτείχου και ένας Πνευμονολόγος από την περιοχή Ορεστιάδας.

«Η επίταξη θα πρέπει να είναι το έσχατο μέσο μέσα σε μια κοινότητα, σε μια πολιτεία,  σε μια δημοκρατία, αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ Παπανδρουδης. Είμαστε αντίθετοι όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της περιφέρειας ΑΜΘ».

«Υπάρχουν λύσεις όπως ανέφερε που θα βοηθούσαν στην μη επιστράτευση συναδέλφων. Όταν παίρνεις ένα γιατρό που δεν θέλει να είναι στο ΕΣΥ αλλά στον ιδιωτικό τομέα έχει κάνει τον κύκλο του και τον επιστρατεύεις  δεν είναι δίκαιο».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο παρελθόν ώστε να μην οδηγούνταν σ αυτό το σημείο.

Προτάσεις όπως

  1. Επιτάχυνση των κρίσεων σε χρονικό διάστημα ενός μηνός ώστε να προχωρά γρήγορα ο διορισμός ενός γιατρού

2) Προγραμματισμός των προσλήψεων ώστε να καλύπτονται οι αποχωρήσεις των γιατρών εγκαίρως

3) άμεσες προσλήψεις όσων γιατρών είναι σε αναμονή για ειδικότητα

 

Προτάσεις που δεν θα δημιουργήσουν κενά και αδυναμίες στην ομαλή λειτουργία των μονάδων υγείας.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν εισακουσθήκαμε επισημαίνει ο κ. Παπανδρούδης αλλά έστω και τώρα μπορούν να λυθούν κάποια από αυτά.

 

 

ertnews.gr

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone