Αυτές είναι οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Σουφλίου

Στις ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ, η έναρξη των οποίων φέρεται να έχει «κλειδώσει» για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβάνονται αυτές της

Μεταξουργίας και Σηροτροφίας, της Μελισσοκομίας και της Μεταποίησης Αρωματικών Φυτών και Βοτάνων, οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Σουφλίου.

Στόχος του σχεδιασμού είναι να αναβιώσει η δραστηριότητα στους δύο πρώτους κλάδους, που είχαν μακρά παράδοση στην περιοχή του Σουφλίου και για τους οποίους έχουν προηγηθεί υπουργικές δηλώσεις “επανεκκίνησης” και στήριξης.

Παράλληλα, επιδιώκεται να ενισχυθεί και το ενδιαφέρον για τη Μελισσοκομία και τη Μεταποίηση Αρωματικών Φυτών, που επίσης θεωρούνται τομείς αναπτυξιακής προοπτικής. Σημειώνεται ότι οι σπουδαστές του τελευταίου εξαμήνου θα έχουν την ευκαιρία σε αμειβόμενη πρακτική άσκηση, σε συνεργασία με ντόπιους καλλιεργητές, αγρότες και γεωπόνους.

 

ΕΡΤ/ Χρυσούλα Σαμουρίδου

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone