Εξετάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου-Σαμοθράκης

Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι τρία πλοία, καθημερινά, πραγματοποιούν δύο δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη,βελτιώνοντας αισθητά τις «συνθήκες αποκλεισμού που υπήρχαν παλαιότερα στο νησί».

Μιλώντας, όμως, και για τις προοπτικές νέων ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Σαμοθράκης, ο κ. Κουρουμπλής ενέπλεξε και τη Μυτιλήνη σε αυτές. Όπως ανέφερε ο υπουργός, ένα σχέδιο που εξετάζεται είναι η σύνδεση της Λέσβου με τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Όπως εξήγησε, μάλιστα, «η συγκεκριμένη σύνδεση μπορεί πραγματικά να αποδειχτεί ως μια επιλογή αναπτυξιακού χαρακτήρα για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου».

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone